Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rob van Speldorado: ‘Dit is een spannend, tactisch spel: leuk voor de hele familie’

Aangeboden door Speldorado Delft 24 januari 2020

Niets is zo gezellig als met de hele familie een spelletje spelen. Heb je Monopoly en Ganzenbord nu wel uitgespeeld? Rob van Speldorado tipt één van zijn favoriete bordspellen: De Kwakzalvers van Kakelenburg. 

Rob: “In dit spel probeert elke speler te bewijzen de beste kwakzalver te zijn. Dit doen zij door de meest indrukwekkende drankjes te brouwen. De spelers moeten goed opletten want als ze te veel verkeerde ingrediënten in hun drankje doen, ontploft het!”

Kwakzalvers van kakelenburgZo werkt het

Rob: “Aan het begin krijgt elke speler een ketel, een flesje, spelersstukken in dezelfde kleur en een buidel met ingrediënten. Tijdens een speelbeurt halen spelers tegelijkertijd een ingrediënt uit hun buidel. Elk ingrediënt heeft een kleur en een waarde. De waarde van een ingrediënt bepaalt hoe ver ze in de ketel worden gelegd – hoe hoger de waarde, hoe verder in de ketel. De kleur van de ingrediënten heeft te maken met een bepaalde bonus die wordt toegekend.”

Drankjes bouwen

“Spelers gaan door met het trekken van de ingrediënten tot iedereen hiermee wil stoppen. Op tijd stoppen met het trekken van ingrediënten is belangrijk, omdat de ketel ontploft als je te veel van een bepaalde kleur hebt. Is jouw ketel toch ontploft? Dan krijg je aan het eind van een speelbeurt alleen geld óf punten. En dat kiezen is niet altijd makkelijk. De punten heb je nodig om het spel te winnen, maar geld is belangrijk omdat je daar nieuwe ingrediënten mee kunt kopen. Dan kun je in de toekomst betere drankjes brouwen.”

“Wat de verschillende ingrediënten doen, ligt aan de receptenboeken die je dit spel gebruikt. Elke kleur heeft vier verschillende receptenboeken die je kunt gebruiken. Hierdoor is het spel altijd anders.”

Het einde van het spel

Rob: “Aan het eind van een speelbeurt koop je nieuwe ingrediënten. Belangrijk om te weten: je  kunt het geld niet mee nemen naar de volgende ronde. Je moet het dus gelijk opmaken. Het geld mag gebruikt worden om één of twee nieuwe ingrediënten te kopen. Zo kun je dus steeds betere drankjes brouwen.

Dit vindt Rob ervan

“Kwakzalvers is een spannend spel waarbij het lijkt alsof er een hoge geluksfactor in het spel zit. In de werkelijkheid zit de echte skill hem in het inschatten hoe veilig je nog in je buidel kunt graaien. Als je ziet dat je drankje op het punt van ontploffen staat, voel je de spanning van het spel. Als jouw ketel ontploft is het spel nog niet over. Slim kiezen tussen geld of punten is dan belangrijk.

“Kortom, Kwakzalvers is een spannend spel voor de hele familie waarbij tactiek belangrijk is. Door de vele combinaties die je kunt maken is het spel elke keer anders.”

Je kunt Kwakzalvers kopen bij Speldorado. Op zoek naar een ander spelletje? Deze spelletjes zijn ook aan te raden:

gingerbread house speldorado

Rob van Speldorado: ‘Dit spel is leuk voor kinderen én volwassenen’

Ben je op zoek naar een spel dat je kunt spelen met het hele gezin? Rob van Speldorado heeft een tip...
planet speldorado

Rob van Speldorado: ‘Dit spel is leuk voor de hele familie’

Een spelletje spelen: wij zijn er gek op. Maar ondanks dat de kast vol staat, is een nieuw spel alti...
spelletjes-speldorado-photosynthesis

Rob van Speldorado: ‘Dit spel is perfect voor een koude winteravond’

De dagen worden korter, het wordt kouder en de klok moet bijna weer een uur achteruit. Dat kan maar ...

Meer over Speldorado Delft ontdekken?

Speldorado Delft speelgoedwinkels

Geopend09:30 - 17:00

Hippolytusbuurt 21-25, Delft

Bekijk meer:speelgoedwinkels

 

adv.