Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rob van Speldorado: ‘Dit bordspel vindt iedereen leuk’

Aangeboden door Speldorado Delft 24 maart 2020

Niets is zo gezellig als met de hele familie een spelletje spelen. Heb je Monopoly en Ganzenbord nu wel uitgespeeld? Rob van Speldorado tipt een nieuw bordspel dat voor iedereen leuk is: Similo.

Zo werkt het

Rob legt uit: “Similo kan in 5 tot 10 minuten kan worden gespeeld door twee tot acht spelers. Tijdens elk spel wordt iemand aangewezen als spelleider. Deze speler pakt een kaart van de stapel. Op elke kaart staat een fictief of historisch karakter afgebeeld. De spelleider heeft als doel dat zijn medespeler(s) zijn kaart moet aanwijzen uit een selectie van twaalf karakters. Dit is geen makkelijke taak want de spelleider mag niet praten. Het enige wat de spelleider mag doen is elke beurt één kaart neerleggen. De manier waarop de spelleider deze kaart neerlegt geeft aan of het te raden karakter eigenschappen deelt met de aanwijzing. De andere spelers moeten overleggen wat de hint zou kunnen betekenen en één kaart aanwijzen waarvan zij denken dat deze fout is. Wijzen zij de juiste aan, dan gaat het spel door. Hebben zij het verkeerd, dan begint het spel opnieuw.”

De volgende rondeSimilio

“Tijdens de volgende ronde geeft de spelleider een nieuwe hint. De spelers moeten nu twee foute kaarten uit het spel halen. De volgende ronde drie, de ronde daarna vier en zo blijven er –als het allemaal goed gaat– twee karakters over. Na een laatste hint moeten de spelers nu aanwijzen welke van de twee het juiste karakter is. Wordt ergens in het spel het verkeerde karakter aangewezen, dan is het spel over en heeft iedereen verloren,” vertelt Rob.

Dit vindt Rob ervan

“Similo is een simpel spel dat makkelijk uit te leggen is maar wel diepgang heeft. Omdat veel van de karakters niets met elkaar te maken hebben, is het  lastig om goede hints te geven. Een ander lastig punt is het feit dat de spelleider niets mag zeggen. Hij of zij kan de spelers niet corrigeren als ze verkeerd aan het denken zijn.”

Kortom: Similo is een leuk spel voor iedereen! De combinatie van eenvoudige regels zorgt dat jong en oud het spel leuk vindt. Je kunt Similo kopen bij Speldorado. De speelgoedwinkel heeft een webwinkel waar je leuke spelletjes kunt bestellen. Op zoek naar een ander spelletje? Deze spelletjes zijn ook aan te raden:

spelletjes speldorado

Rob van Speldorado: ‘Dit is een spannend, tactisch spel: leuk voor de hele familie’

Niets is zo gezellig als met de hele familie een spelletje spelen. Heb je Monopoly en Ganzenbord nu ...
spelletjes-speldorado-photosynthesis

Rob van Speldorado: ‘Dit spel is perfect voor een koude winteravond’

De dagen worden korter, het wordt kouder en de klok moet bijna weer een uur achteruit. Dat kan maar ...
spelletjes-speldorado-photosynthesis

Dit is het meest populaire spel van Speldorado en zo werkt het

Ook al staat de kast propvol spelletjes, er kan er áltijd nog wel eentje bij. Rob van Speldorado tip...

Meer over Speldorado Delft ontdekken?

Speldorado Delft speelgoedwinkels

Gesloten09:30 - 18:00

Hippolytusbuurt 21-25, Delft

Bekijk meer:speelgoedwinkels

adv.