Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Personal trainer helpt je verder: zo maak je de perfecte lunge

Aangeboden door Switch for Life 29 juli 2020

Wie regelmatig in de sportschool staat weet het: een perfecte lunge maken is behoorlijk lastig. Omdat personal trainer Olaf Gosses dat probleem regelmatig tegenkomt, vertelt hij je hoe je de oefening het best kunt uitvoeren.

“Voor de uitvoering sta je goed rechtop, borst vooruit en schouders naar achteren”, vertelt Olaf. “Neem langzaam een stap naar achteren met een been en je buigt de ander. Je achterste knie gaat naar beneden tot op een aantal centimeters van de vloer en je voorste bovenbeen is evenwijdig aan de vloer. Zorg dat je hiel van je voorste voet aan de grond blijft en je knie niet voorbij je tenen komt.”

Achterwaarts = veiliger

“De achterwaartse lunge is veiliger en makkelijker dan de voorwaartse, omdat je gewicht voortdurend op je voorste been blijft” vertelt Olaf.  Zo bewaar je beter je balans en val je minder snel om tijdens de beweging. “Daarnaast kun je makkelijker overeind komen, omdat je gewicht niet steeds van been naar been hoeft te worden verschoven. Zo kun je dus meer gewicht aan je oefening toevoegen als je meer spiermassa wilt krijgen.”

Deze spieren train je

Welke spieren je dan het meest traint? “De hoofdspier die wordt gebruikt in deze oefening is de bovenbeenspier”, legt Olaf uit. “De hulpspieren die ook worden versterkt zijn de bilspier, de spier aan de binnenzijde van je bovenbeen en de spieren in je kuit. Omdat je tijdens deze oefening een van je benen constant in beweging is, krijgen je balansspieren (onder meer je hamstrings) ook een aardige workout.”

Uiteindelijk ziet het er als het goed is zo uit:

Zou jij ook wel eens willen sporten met een personal trainer? Dat kan heel gemakkelijk bij Switch For Life. Binnenkort gaan ze een leuke training geven en (helemaal van deze tijd) die is ook online te volgen! Kijk vooral even op de website welke mogelijkheden er voor jou allemaal zijn om fit en gezond te blijven.


Meer over Switch for Life ontdekken?

Switch for Life

Geopend08:30 - 21:00

Papsouwselaan 291, Delft

adv.