Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw: het Straatje van Vermeer als muziekstuk

Aangeboden door Vermeer Centrum Delft 19 mei 2016

Hoe zou het Straatje van Vermeer klinken als het een muziekstuk was? Daar ga je binnenkort achterkomen tijdens het theatrale concert van Trio TreSonanz in het Vermeer Centrum Delft.

Het muziekstuk Schetsen voor Vermeer is geïnspireerd op het schilderij ‘Het Straatje’ van Vermeer. Tijdens de opening van de tentoonstelling “Vermeer komt thuis” in het Museum Prinsenhof Delft lichtte trio TreSonanz al een tipje van de sluier op door met 3 duetten een vergrootglas op de details van het straatje te leggen. Nu is de hele voorstelling te zien. Je komt erachter hoe een Hollandse wolkenlucht klinkt, en kunt een kijkje nemen achter al die dichte luiken.

TreSonaz

TreSonanz bestaat sinds 5 jaar en zingt in hun nieuwste voorstelling a cappella duetten van o.a. Sweelinck, Caccini, Monteverdi, Sol, een nieuwe compositie en een bewerking van ‘Nuages’ (Debussy) van huiscomponist Andrew Clark.

Schetsen voor Vermeer is een levendige voorstelling op de drempel tussen concert en muziektheater met originele en vaak humoristische theatrale vondsten. Vermeer is thuis!

Speeldata:

27 mei om 20.30 uur in het Vermeer Centrum Delft

29 mei om 11:30 uur in Stadsboerderij Rietveld 220

Entree kost 17,50 euro bij het Vermeer Centrum Delft en 15 euro bij de Stadsboerderij. Dit is inclusief een drankje.Meer over Vermeer Centrum Delft ontdekken?

Vermeer Centrum Delft

musea

Geopend10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea

adv.