Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze 5 tips voorkom je een stinkende (groene) container

Aangeboden door Avalex Delft 1 september 2020

Afval scheiden doen we natuurlijk allemaal, maar helaas komt er nog te vaak GFT-afval bij het restafval terecht. En dat is zonde! Wist jij dat al onze etensresten ook gewoon in de groene container gegooid kunnen worden? Pasta, brood, rijst, botjes van vlees of graatjes van vis, koffieprut, schilletjes, klokhuizen en onkruid uit de tuin mogen allemaal bij het GFT. Handig! Hou je alleen niet van die maden, vliegen en enorme walm die er rond zo’n GFT-bak hangt? Je bent niet de enige. Wij geven een aantal simpele tips.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Op een kiertje

Heb je een minicontainer? Laat de deksel op een kiertje staan. Door goed te luchten gaat de container niet stinken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Avalex Delft. Meer over Avalex Delft ontdekken?

Avalex Delft gemeentediensten

Geopend08:00 - 17:00

Voltaweg 11, Delft

Bekijk meer:gemeentediensten

Zo droog mogelijk

Gooi het afval zo droog mogelijk in de GFT-bak. Laat gemaaid gras drogen en laat etensresten in het gootsteenbakje uitlekken.

Uit de zon en schoonmaken

Zet de container in de schaduw en maak hem af en toe schoon met water en zeep. Gebruik voor de groene container liever geen chloor, want daarmee verstoor je het composteerproces. Een scheutje azijn kan ook helpen

Klimop tegen maden

Getsie! Heb je toch maden in je GFT-container zitten? Klimop is giftig voor de kroelende witte beestjes, een takje doet wonderen in je GFT-bak.

Gebruik krantenpapier

Vlees- en visresten mogen ook gewoon bij het GFT-afval. Wikkel ze in een stukje krantenpapier om nare luchtjes te voorkomen. Een klein beetje papier bij het GFT kan geen kwaad en composteert gewoon mee.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.