Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak indruk op al je gasten! Zo maak je de lekkerste kaasplank

Aangeboden door Verkade & Jacques Delft 4 juni 2020

Wil jij indruk maken op jouw vrienden en familie? Schotel ze dan eens een overheerlijke borrelplank of kaasplank voor waar ze nog jaren over praten. Nellie, de eigenaresse van Verkade & Jacques, weet precies hoe je zo’n geweldig plankje maakt. Sterker nog: met deze zes kazen maak jij de lekkerste kaasplank van Delft.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Stel je voor: een gezellige avond op de bank of in de tuin met familie en vrienden. Daar hoort natuurlijk een heerlijke plank vol met kazen, ambachtelijk brood, stroop, druiven, chutney en natuurlijke een goed glas wijn bij. Een perfecte afsluiter van de dag, als je het ons vraagt! De eigenaresse van Verkade & Jacques, Nellie, vertelt ons welke kaas er niet mag ontbreken op die heerlijke plank.

Pecorino met truffel uit Italië

Verkade & Jacques kaas Hmm, een heerlijke kaas met truffel. Wie is daar niet gek op? Nellie legt uit: “De Pecorino is gemaakt van Sardijnse schapenmelk en geïnjecteerd met zwarte truffel die op dit eiland gevonden wordt. De kaas wordt gemaakt in houten olievaten. In die vaten rijpt de kaas vijf maanden voor een ongelooflijke, exotische smaakexplosie.”


Meer over Verkade & Jacques Delft ontdekken?

Verkade & Jacques Delft

Gesloten09:00 - 18:00

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

Delfts Goud extra

Verkade & Jacques kaas

Nellie: “Delfts Goud is een kaas gemaakt van Noord-Hollandse weidemelk. Het is een romige, oude belegen kaas geworden met een pikante smaak waarin zoutkristalletjes te zien zijn. Hij is minimaal 16 maanden gerijpt en dat geeft ‘m een eigen, kenmerkende smaak.” En leuk om te weten: deze kaas wordt exclusief voor Verkade & Jacques gemaakt en bereidt met 20% minder zout.

Schlossberger alt uit Zwitserland

Verkade & Jacques kaas

Nellie vertelt: “Deze Zwitserse rauwmelkse kaas rijpt in een grot naast de ruïne van het kasteel Schlossber die in de Emmental vallei. De kaas wordt zo’n 18 tot 23 maanden gerijpt. Het is een heerlijke kruidige, aromatische kaas met een nootachtige smaak. Perfect voor op de borrelplank!”

São Jorge uit Portugal


“Dit is een volle rauwmelkse koemelk kaas. Het gras op dit vulkaaneiland zorgt voor een rijke ietwat peperige smaak”, aldus Nellie.

Manchego uit Spanje

“De Manchego is een schapenkaas uit de provincie La Mancha. De kaas rijpt minimaal 7 maanden. Dit is ook de voorwaarde voor de AOPbescherming. Wij verkopen de kaas minimaal 10 maanden oud. De kaas is mild en nootachtig van smaak”, vertelt Nellie. De Manchego combineert goed met een heerlijke chutney, deze zijn ook bij Verkade & Jacques te koop.

Ossau Iraty uit Frankrijk

Verkade & Jacques kaas

Nellie: “De Ossau Iraty is een schapenmelkkaas uit Frans-Baskenland. De kaas wordt in de zomer op de bergwei door de herder gemaakt van de melk die door de schapen gegeven is. De kaas heeft de volle smaak van kruiden van de bergwei, waar de schapen op grazen.”

Samen vormen deze kazen een geweldig kaasplankje waarmee jij sowieso indruk gaat maken op jouw vrienden of familie. Nog een heerlijk vers stokbroodje en een geweldig wijntje ernaast en smullen maar!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.