Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Extra voorstelling ‘Variaties op Vermeer’ in het Vermeer Centrum Delft

Aangeboden door Vermeer Centrum Delft 18 april 2016

Muziektheatervoorstelling ‘Variaties op Vermeer’ is vanaf nu te zien in het Vermeer Centrum Delft. De grote zaal op de tweede verdieping is speciaal ingericht voor deze voorstelling, waarin het leven van Johannes Vermeer wordt bezien door de ogen van de belangrijkste vrouwen in zijn leven.

In een verhaal van een huishouden vol kinderen en muziek wordt Vermeer in een op historische gegevens gebaseerd fantasiebeeld neergezet in zijn tijd (de 17de eeuw), met muziek als belangrijke drager.

We kennen Vermeer vooral van zijn 37 overgebleven schilderijen. Er is weinig over hem als persoon bekend. De voorstelling neemt de schilderijen als uitgangspunt en brengt deze tot in details tot leven: muziekinstrumenten gaan klinken, personages krijgen karakters, omgeving krijgt geluid, kleuren worden zelfstandig, licht wordt spel en Vermeers perfectie krijgt een diepere betekenislaag.

We maken Vermeers bloeitijd en het abrupte einde daarvan mee, verteld door de ogen van een aantal van hem omringende vrouwen: zijn schoonmoeder, zijn echtgenote, zijn oudste dochter en de hulp in huis. Centraal staat een fictief meisje, zijn muze Feyntje, die de verbinding vormt tussen de weinige bekende anekdotes. Feyntje is een meisje uit het volk. Voor haar gaat een wereld open in het contact met Vermeer. Daar ontmoet zij tijdgenoten van Vermeer in de wereld van de kunst en wetenschap. Zo wordt zij een zelfstandige vrouw, die het felbegeerde lezen en schrijven onder de knie krijgt en de wereld en de liefde met vertrouwen tegemoet treedt.

Speeldata:

Zondag 1 mei 2016

13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Donderdag 19 mei 2016

19.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 20.00 uur start voorstelling

Zondag 5 juni 2016

13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Een kaartje voor de voorstelling kost 19,95 euro. Wil je een arrangement, dan kan dat ook. Voor 24,50 euro krijg je een rondleiding in het Vermeer Centrum Delft, de stad, koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling en uiteraard toegang tot de voorstelling.

Reserveren kan via [email protected] en via 015-2138588.Meer over Vermeer Centrum Delft ontdekken?

Vermeer Centrum Delft

musea

Geopend10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea

adv.