Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is één van de leukste (en apartste) vrijwilligersbaantjes van Delft

Aangeboden door Natuurlijk Delfland 15 maart 2020

Heb je al een tijdje het voornemen om iets nuttigs te doen met je vrije tijd? Dit is je kans. Ga helpen met de paddentrek!

De paddentrek? Wat is dat dan precies? Geert van Poelgeest, voorzitter van Natuurlijk Delfland vertelt: “Vanaf half februari trekken kikkers, padden en salamanders van hun winterverblijf naar de plek waar ze zich voortplanten. Om die plek te bereiken, moeten de dieren drukke verkeerswegen over. Om te voorkomen dat ze worden doodgereden, tillen we de dieren van de grond en zetten ze veilig aan de overkant.”

Het belangPaddentrek 1

Waarom is dit zo belangrijk? “Simpel: als we de padden niet helpen, worden ze doodgereden”, aldus Geert. “Alle dieren hebben hun eigen rol in de natuur en als er één onderdeel verdwijnt, is dat een probleem. De natuur heeft alle onderdelen nodig om zichzelf in stand te kunnen houden.”

Geef je op en help de padden

Jij kan helpen de natuur te beschermen. Elke paddenzetter wordt gevraagd om één vaste avond in de week te helpen in de periode van half februari tot half april. Je gaat per avond ongeveer drie à vier uur op pad om de dieren over te zetten. De tijden zijn 19.00 tot 22.00 uur. Wil jij meehelpen? Geef je dan op bij Geert. Dat kan door te bellen naar 06 – 33 00 17 42 of mail naar [email protected].


Meer over Natuurlijk Delfland ontdekken?

Natuurlijk Delfland vrijetijd en uitgaan

Postbus 133, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.