Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze superleuke locatie van Jazz Festival Delft wil je niet overslaan

Aangeboden door Beestenmarkt Delft 12 augustus 2019

Een van de leukste festivals van het jaar staat voor de deur: van 22 tot en met 25 augustus is het Jazz Festival Delft 2019! Het barst dit weekend van de gratis optredens op een heleboel locaties. We snappen het helemaal als je door de bomen het bos niet meer ziet met ál die leuke bands, dus geven we je een tip: ga naar de Beestenmarkt! Op vrijdag en zaterdag belooft het daar super gezellig te worden.

De ondernemers van de Beestenmarkt hebben de handen in elkaar geslagen en zetten een gezamenlijk podium voor je neer. Superhandig; want dat betekent dat je plaats kunt nemen op het terras van één van je favoriete cafés terwijl je naar lekkere jazzmuziek luistert – tenzij je te druk bent met dansen, natuurlijk.

Deze optredens zie je op vrijdag

Op vrijdag 23 augustus barst het feestje op de Beestenmarkt los om 18.15 uur. Als eerst treedt TOINE op. Deze jazz en blues singer-songwriter uit Den Haag trad al eens op bij ‘De Wereld Draait Door’ en deed mee aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. TOINE speelt tot 19.45 uur.

Van 20.30 uur tot 22.00 uur is het de beurt aan Destructive Penguins, een zevenkoppige hip hop/reggae band. Dat wordt dus met de voetjes van de vloer! Grote kans dat je deze opzwepende muziek deze zomer ook op andere festivals tegenkomt, want de band heeft een hele drukke festivalzomer!

Het derde en laatste optreden van vrijdagavond is van Marutvri, een fusion / funk / jazzrock band. De band speelt van 22.45 uur tot 0.15 uur en hun muziek is energiek en dansbaar. De band laat zich beïnvloeden door muziek van bijvoorbeeld Steely Dan, Jamiroquai en Snarky Puppy. Ze hebben er er net een tour door Canada opzitten en waren eerder al te zien in China en Maleisië – en zijn op Jazz Festival-vrijdag dus gewoon op onze pittoreske Beestenmarkt te bewonderen.

Deze optredens zie je op zaterdag

Op zaterdag 24 augustus speelt de Delft Blue BigBand van 16.00 tot 17.30 uur op de Beestenmarkt. De BigBand treedt al ruim 22 jaar op, dus weten als geen anders hoe je er een feestje van maakt. Van 18.15 tot 19.45 uur staat Untung op het podium. Een zomers, tropisch gevoel is bij deze band gegarandeerd, want de muzikanten laten je genieten van Indonesische (percussie) muziek.

Om 20.30 uur is het de beurt aan The Pact. Dit trio bespeelt drums, bassguitar en keyboards en omschrijft zijn muziek als ‘Smooth Jazz’ met een vleugje R&B en funk. Ze brachten vorig jaar hun debuutalbum uit en toerden eerder door Europa, dus dat belooft veel goeds. The Pact speelt tot 22.00 uur.

Het laatste optreden van de Jazz Festival zaterdag op de Beestenmarkt is van The Jig. Deze zevenkoppige funkband speelt van 22.45 tot 0.15 uur. De band beschrijft zichzelf als ‘een instrumentale groove machine met rock & roll attitude, bekend om zijn krachtige en opwindende live shows’. De muzikanten van The Jig laten zich inspireren door artiesten als James Brown en Bootsy Collins.

Blijf op de hoogte

Kortom:  er is een héleboel leuks te zien op de Beestenmarkt tijdens Jazz Festival Delft 2019. Wil je meer weten over bovenstaande bands en jazz festival op de Beestenmarkt? Klik dan op onderstaande oranje button en zet je zelf op ‘aanwezig’ voor updates.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beestenmarkt Delft. Meer over Beestenmarkt Delft ontdekken?

Beestenmarkt Delft bezienswaardigheden

GeopendHele dag

Beestenmarkt, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.