Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftenaar reist naar China om speciale thee in te kopen

Aangeboden door Thee van Sander 1 juni 2016

Sander Kriek is zo’n ontzettende theefan, dat hij er ieder jaar voor naar Beijing gaat om de allerlekkerste Chinese thee in te kopen. Woensdag 1 juni gaat hij weer. Speciaal voor indebuurt houdt hij de komende dagen zijn belevenissen bij.

Vanuit de trein naar Schiphol legt Sander uit wat hij nu precies gaat doen: “Ik ga naar een straat in Beijing waar alleen maar theewinkeltjes zitten. Eén daarvan is mijn vaste leverancier waar ik al 6 jaar kom. Ik zit daar de komende 5 dagen om hun laatste soorten te proeven.”

Oogst

Want je zou misschien denken dat thee gewoon thee is, maar er zit groot verschil in kwaliteit. “Dit komt onder meer omdat de oogst ieder jaar anders is,” vertelt Sander. “Het ene jaar is bijvoorbeeld meer regen gevallen dan het andere. Dit heeft invloed op de theeblaadjes en dus de smaak.”

Sander gaat gelukkig niet alleen maar naar Beijing om te proeven; de lekkerste thee neemt hij mee naar Delft. En daar profiteren wij van mee, want de thee is te koop in zijn zaak Thee van Sander.


Meer over Thee van Sander ontdekken?

Thee van Sander speciaalzaken

Vandaag gesloten

Bagijnestraat 15, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.