Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gezocht: mensen met een gave baan voor Delft on Stage

Aangeboden door Delft on Stage 9 maart 2017

Werk jij bij een heel leuk bedrijf en/of vind jij je beroep fantastisch? Dan staat er op 14 maart een gymzaal vol gretige VMBO-ers op je te wachten. Tijdens Delft on Stage worden ruim 900 leerlingen gekoppeld aan beroepsbeoefenaars om een dagje te proeven van het werkveld. 

Delft on Stage is een initiatief om VMBO-ers te laten zien wat ze later allemaal kunnen worden. Het is de tiende keer dat Delft on Stage in Delft wordt georganiseerd.

Delft on Stage
Het beroepenfeest

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig’

Verreweg de meeste kinderen gaan vanuit het basisonderwijs door naar het VMBO. Zij zijn nog heel jong als ze moeten kiezen voor een vervolgopleiding. Juist daarom is het belangrijk dat deze kinderen méér te zien krijgen dan alleen een oriëntatiemarkt of speeddate-dag. Het motto van dit initiatief is ‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig’. Want,  VMBO-ers hebben niet altijd de wind in de rug. Door Delft on Stage hebben ze meer kans om later het juiste beroep te kiezen.

Netwerk-event

Delft on Stage bestaat uit twee onderdelen: een feestelijke beroepenmarkt op 14 maart en een doe-dag op 28 maart. Voorafgaand aan de beroepenmarkt leren de leerlingen al veel over hun ambities en eigen potentie. Op de doe-dag krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken van een beroep dat zij wel zien zitten. Delft on Stage is eigenlijk een netwerk-event in het klein, want sommige leerlingen slepen er zelfs een stage, bijbaantje of goed contact voor later uit.

Van kinderarts tot automonteur

Er zijn al veel Delftse en landelijke beroepsbeoefenaren die zich hebben aangemeld, zoals Hoeve Biesland, Reinier de Graaf Gasthuis en Grand Café de Sjees (en wij ook!). Ook jij bent nog van harte welkom. De beroepen lopen uiteen van automonteur tot kinderarts, en kok tot advocaat. Want je kan als kind nooit genoeg dromen.

Vooral mensen uit de ICT, de horeca of detailhandel, beveiliging, techniek en paramedische wereld zijn welkom. Ook als je een ander gaaf beroep hebt, meld je dan vooral al via de mail of via de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Delft on Stage. Meer over Delft on Stage ontdekken?

adv.