Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar: Deze bijzondere voorwerpen zijn blijven liggen bij Belvédère

Aangeboden door Belgisch biercafé Bélvedère 13 februari 2020

Belgisch Bier Café Belvédère bestaat dit jaar vijftien jaar. In die jaren hebben zij honderden verschillende voorwerpen gevonden. Wij vroegen naar de opvallendste items die in de loop der jaren zijn blijven liggen. 

“Een keer per jaar halen wij de kapstok leeg, deze hangt vaak nog bomvol met jassen, vesten, truien en sjaals. De spullen die na een lange tijd niet zijn opgehaald gaan in de container naar Senegal. Een  personeelslid komt daar vandaan en stuurt regelmatig spullen die kant op. Zo krijgt de kleding een tweede leven,” vertelt een medewerker van Belvédère.

Waardevolle spullen

Er blijft niet alleen kleding achter in het café. “Er worden ook vaak waardevolle spullen vergeten. Laptops, telefoons, bankpassen, dure zonne- of leesbrillen, rugzakken van studenten met belangrijke aantekeningen en soms ook waardevolle sieraden.  Soms sturen we het item naar iemand op met een klein cadeautje erbij. Dat wordt altijd erg gewaardeerd. Andersom ontvangen wij ook wel eens een bedankkaartje of -mailtje.” Gelukkig vinden veel artikelen hun eigenaar weer terug. “Vaak bellen mensen in paniek op als ze iets waardevols kwijt zijn. Toch kom het wel eens voor dat een telefoon niet wordt opgehaald. We proberen altijd uit te zoeken of we kunnen achterhalen van wie het apparaatje is en bergen het op een veilige plek op.”

BelvedereBijzondere gevonden voorwerpen

De medewerker vertelt: “Iedereen verliest wel eens wat, maar we vragen ons wel eens af hoe het mogelijk is dat mensen zonder een bepaald item het pand verlaten. Een aantal jaar geleden, vlak voor de aankomst van Sinterklaas in Nederland hebben wij een schoen gevonden. We hebben een oproep geplaatst op ons Instagramaccount én uiteindelijk de eigenaar gevonden. Als grapje hebben we de schoen gevuld met strooigoed, chocolade en een gedicht.” Dat is niet het meest bijzondere voorwerp wat is blijven liggen in het café. “Het meest bijzondere voorwerp hebben we afgelopen jaar gevonden op Tweede Kerstdag. Er is namelijk een blindenstok blijven liggen. Bij uitstek een item waarvan je niet verwacht dat mensen vergeten. Tenminste… als je niet in wonderen gelooft dan!”


Meer over Belgisch biercafé Bélvedère ontdekken?

Belgisch biercafé Bélvedère cafés

Gesloten11:00 - 01:00

Beestenmarkt 8, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.