Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Gerrits Kerstbomenland heb je keuze uit meer dan duizend kerstbomen

Aangeboden door Gerrits Kerstbomenland 27 november 2020

Gerrits Kerstbomenland heeft al heel veel Delftse huiskamers van een dennenboom voorzien. Voorheen werd de verkoop van de bomen gedaan op ‘T Haantje, maar sinds vorig jaar kun je jouw perfecte boom op de Van Foreestweg scoren. 

Walter, de broer van Gerrit vertelt: “Gerrit is er zelf helaas niet bij dit jaar. Hij zit in het buitenland en kan in verband met corona niet naar Nederland vliegen. Daarom heb ik het dit jaar van hem overgenomen.” Zorgen hoeven we ons daarover niet te maken. “Ik sta al tussen de kerstbomen sinds ik twaalf ben. Het was wel even spannend om het dit jaar zelf te doen, maar ook harstikke leuk. Ik heb enorm veel zin om te beginnen met de verkoop.”

De opbouw

Het personeel van Gerrits Kerstbomenland staat vanaf zaterdag 28 november 07.00 uur klaar om mensen te helpen aan een mooie boom. “De opbouwdagen bestaan voornamelijk uit sjouwen met bomen. We verkopen meer dan duizend kerstbomen en die heb ik tegen de tijd dat we klaar zijn met de opbouw allemaal wel een keer in mijn handen gehad. Het is zwaar, maar ook heel leuk werk.”

De tekst gaat verder onder de foto’s

Met iedereen een praatje

Het bedrijf heeft veel vaste klanten. Walter vertelt: “We zien klanten vaak maar één keer per jaar, maar sommige mensen komen al jaren. Die werden als klein kind door hun ouders meegenomen en nemen nu hun eigen kind mee. Daarnaast zijn we altijd in voor een praatje en een grapje, dat vinden we leuk. En natuurlijk zijn de bomen ook van goede kwaliteit.”

De perfecte kerstboom

Op de vraag wat nou dé perfecte boom is, antwoordt Walter: “Dat verschilt per persoon. Hoe groot moet de boom zijn? En hoeveel wil je eraan uitgeven? Maar over het algemeen raden we de Nordmann aan. De naalden van een Nordmann vallen minder snel uit en de boom heeft minder geur dan andere dennenbomen. Ideaal voor mensen met een allergie.”

De tekst gaat verder onder de foto’s

De kopers

De bomen van Gerrits Kerstbomenland staan niet alleen in de huizen van mensen, je kunt ze ook op straat tegenkomen. Walter: “Ik heb heel veel grote bomen staan, de grootste is wel zes meter. Veel buurten leggen geld bij elkaar om een grote boom in hun wijk neer te zetten. Ook staan er bomen van ons op kantoren, winkelpanden, kerken en scholen.”

Zijn eigen boom

Uiteraard heeft Walter zelf ook een kerstboom thuis staan. Hoe deze eruit ziet? “Groot! Zeker twee meter lang en ook twee meter breed”, lacht Walter. “Ik ben een lastige klant hoor. Voor mij is een boom niet snel goed genoeg. Maar als we er één hebben gevonden, dan wordt ‘ie versierd met alles erop en eraan. Ballen, slingers, lichtjes én natuurlijk een piek.”

Actie

Gerrits Kerstbomenland begint op 28 november met de verkoop op de Van Foreestweg. Je kunt zeven dagen per week terecht om een boom uit te zoeken. Enne… ze hebben ook een leuke actie. Als je bij Gerrits Kerstbomenland een boom koopt, krijg je een flyer om bij Banketbakkerij Stoffer een taart te halen met korting.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gerrits Kerstbomenland. Meer over Gerrits Kerstbomenland ontdekken?

Gerrits Kerstbomenland

Geopend08:00 - 21:00

Van Foreestweg, Delft

adv.