Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bert van Uitvaartcentrum de Schakel: ‘Niets is onmogelijk als het om een laatste afscheid gaat’

Aangeboden door Uitvaartcentrum De Schakel 3 juni 2020

Als er iemand in je omgeving overlijdt, is dat vreselijk. Het is dan heel fijn als de uitvaartverzorgers warm, empathisch en begripvol zijn. Cheryl en Bert van uitvaartcentrum De Schakel denken graag met je mee. “Ook in deze periode doen we er alles aan om de laatste wens te respecteren.”

Cheryl en Bert hielpen onlangs een familie met een bijzondere uitvaart. De overledene had namelijk een speciale wens. Bert van Uitvaartcentrum de Schakel vertelt: “Volgens haar familie heeft deze mevrouw altijd gezegd: ‘bij mijn afscheid wil ik een drankje en gefrituurde hapjes. Een patatje, een kaassoufflé, een lekkere frikandel en het belangrijkste: kroketten van Dungelmann’.”

Strikte regels in deze periode

Bert vertelt verder: “Maar dat is natuurlijk lastig te realiseren tijdens deze coronatijd. Een periode waar ook wij als uitvaartverzorgers mee te maken hebben. Er gelden strikte regels: maximaal 30 personen, 1.5 meter afstand, geen groepsvorming en, voor dit verhaal niet geheel onbelangrijk, consumpties mogen alleen onder strikte voorwaarden. Toch wilden wij graag de wens van deze mevrouw respecteren en uitvoeren. Dat was lastig, maar niet onmogelijk. We besloten de firma ‘Friet-uurtje’ in te huren. Een snackwagen die op locatie komt.”

Aan de wens voldoen

Uitvaartcentrum De Schakel is een klein, intiem centrum midden in Delft, maar bezit een stuk eigen terrein met voldoende ruimte om de frietkraam te plaatsen. Bert legt uit: “Uiteraard hebben we ons gehouden aan de richtlijnen van het RIVM en hield iedereen voldoende afstand. Op deze manier hebben we toch kunnen voldoen aan de wens van de overledene. Ook hebben we voor de nabestaanden een uniek en onvergetelijk afscheid kunnen creëren. En dat is voor ons een gevoel van voldoening in deze moeilijke en onzekere coronaperiode.”

Lees ook:

Een uitvaart verzorgen met een klein budget: dit zijn de mogelijkheden

Het is triest, maar vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken dat geliefden overlijden. Na h...

Meer over Uitvaartcentrum De Schakel ontdekken?

Uitvaartcentrum De Schakel uitvaartcentra

GeopendHele dag

Muyskenlaan 1, Delft

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.