Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x superleuke uitjes op fietsafstand van Delft

Aangeboden door The Hague Marketing Bureau 30 juli 2020

Blijf je deze zomer lekker thuis? Gelukkig is er ook in onze omgeving meer dan genoeg te doen! Stap op je fiets en ga cultuur snuiven in Den Haag. Want nee: deze mooie stad achter de duinen is niet alleen interessant vanwege het strand. Wij tippen vijf leuke uitjes.

Hemels Gewelf van James Turell

We beginnen met een must see in Kijkduin, het Hemels Gewelf van James Turell. Dit gewelf ligt verscholen in de duinen van Kijkduin en is eigenlijk helemaal niet zo bekend. Je gaat hierheen voor een ervaring, dus niet om alleen maar te kijken. Het is de bedoeling dat je gaat liggen en naar de hemel kijkt, die verandert in een koepel. Klinkt gek? Is het niet. Wel gratis en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: The Hague Marketing

De Mesdag Collectie

Misschien iets minder bekend, maar echt een pareltje van de Haagse musea is de Mesdag Collectie. De beroemde zeeschilder Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag – van Houten hebben een prachtige verzameling opgebouwd. Deze kan je bekijken in het museum aan de Laan van Meerdervoort. Je vindt hier verschillende meesterwerken van de schilders van Barbizon en van de Haagse school. Je kunt hier een kaartje kopen.

Museon

Een ander tof museum is het Museon, waar het draait om de toekomst van onze planeet én haar bewoners. De tentoonstellingen zijn interactief, wat extra leuk is met kids. Tot 6 september kan je op onderzoek naar Ötzi de mysterieuze ijsmummie. Dus ben je nog op zoek naar een leuk uitje met kinderen? Het Museon is zeker een aanrader!

Beelden aan Zee

Hier moet je een keer geweest zijn, al is het alleen maar om de unieke locatie te bewonderen. Pal achter het strand van Scheveningen ligt het museum Beelden aan Zee verscholen. Benieuwd wat je hier kan zien? De naam verraadt het al, een heleboel beelden. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op beeldhouwkunst. Vet toch? En als je klaar bent wandel je zo de boulevard van Scheveningen op.

Tekst gaat verder onder de foto.

GEM Den Haag

We sluiten af met een dagje uit naar het GEM in Den Haag. Dit is een museum voor moderne kunst, waar ze met verschillende tentoonstellingen toffe kunstenaars laten zien. Je gaat hierheen om zowel gevestigde namen als opkomend talent in de kunstenaarswereld te bekijken. Deze zomer staat Kati Heck bijvoorbeeld centraal. Een kunstenaar die ons uitdaagt om verder te denken bij wat je ziet. Nieuwsgierig? Boek je kaartje hier online.

Nog meer tips

Wil je meer tips met dingen die je kunt doen in Den Haag? Vul dan deze korte vragenlijst in. Je krijgt vervolgens op basis van jouw wensen een aantal tips en adressen voor een compleet dagje Den Haag. Na 48 uur zitten de tips in je inbox, inclusief voucher voor een verkoelende traktatie.

Je kunt trouwens met een gerust hart naar Den Haag, want de stad is heel ruim opgezet en overal is rekening gehouden met de coronamaatregelen. Wil je meer informatie over Den Haag? Dan kan je dat hier terug vinden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Hague Marketing Bureau. Meer over The Hague Marketing Bureau ontdekken?

The Hague Marketing Bureau

Pr. Beatrixlaan 582, Den Haag

adv.