Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x redenen waarom je jouw kind naar kinderopvang ZON! wilt brengen

Aangeboden door Kinderopvang Zon! 1 juli 2020

Je kind naar de opvang brengen is best spannend, want je geeft de zorg helemaal over aan iemand anders. Bij Kinderopvang ZON! weet je zeker dat je kind in goede handen is én het naar zijn zin heeft. Hoe dat komt? Wij vertellen het je:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Creativiteit en mindfulness worden gestimuleerd

Tekenen
Een tuintje maken
Lekker lezen
Kinderopvang ZON! Natuurlijk
Appelflappen bakken
Appelflappen bakken

Kinderopvang ZON! vindt het belangrijk dat jouw kind zijn of haar creatieve kant leert ontwikkelen. Kinderen krijgen daarvoor op alle locaties ruimte tijdens het knutselen, naaien of kleien. Ook buiten worden kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd om creatief te zijn. Elena, de locatiemanager van ZON! Natuurlijk vertelt: “We doen sinds kort ook met een aantal professionals aan mindfullness. Er wordt wierook aangestoken en er worden verschillende oefeningen gedaan of een verhaaltje voorgelezen. Even een moment van rust vinden in de soms drukke dagen. De kinderen vinden het fantastisch. Ze doen allemaal graag mee en vallen soms stiekem even in slaap.”

Kinderen hebben inspraak

Moddergevecht
Ook de begeleiders doen fanatiek mee

Mike, de locatiemanager van ZON!nekracht en ZON! Groen legt uit: “Wij denken out of the box en laten de kinderen meebeslissen. Als een kind zegt: ‘Ik wil graag een moddergevecht houden’, dan proberen we dat te regelen. We kijken uiteraard wel naar wat mogelijk is, voor ons is veiligheid heel belangrijk. Maar we merken dat de kinderen hierdoor voelen dat ze echt meetellen.”

De kinderen zijn veel buiten

Speeltoestel
Het kabouterdorp
De moestuin
Kinderopvang ZON!

Voor kinderen is het ook erg belangrijk dat ze lekker buiten zijn. Daar zijn ze het bij kinderopvang ZON! over eens. Bij zowel de ‘scharrelpeuters’ als de BSO zijn de kinderen daarom altijd buiten: weer of geen weer. Voor deze opvang is natuur erg belangrijk. “We zijn hiermee begonnen omdat we kinderen in aanraking met de natuur willen brengen”, vertelt Elena. En dat lukt! De kinderen gaan altijd lekker naar buiten, óók als het regent.

Bomen klimmen en vuurtje stoken

De sporthal
De sporthal
Het buitenterrein

Bij kinderopvang ZON! ondernemen de kinderen veel. “Ze mogen vuurtjes stoken, klimmen in bomen en ga zo maar door.” En nee, dat is niet gevaarlijk. “Kinderen kiezen bij het klimmen zelf hoe ver ze gaan. Wij zijn daar natuurlijk bij en vertellen hoe ze dit moeten aanpakken. Verder zijn we heel veel buiten. De kinderen spelen in de modder, maar we hebben ook een moestuin én een kabouterdorp. Vies worden hoort erbij”, aldus Elena. Mike vult aan: “Op de locatie in Delfgauw hebben we een aantal voetbalvelden én een enorme sporthal tot onze beschikking. Hier kunnen de kinderen lekker hun gang gaan.”

De kinderen leren verantwoordelijkheid


Elke locatie van kinderopvang ZON! heeft een aantal huisdieren. “Zo hadden we een tijdje geleden een slang en schildpadden. Die slang is nu naar een andere opvang. De kinderen mogen meebeslissen welk huisdier ze nu willen. Ook hier zitten uiteraard wel beperkingen op, maar de meeste kinderen riepen: ‘een krokodil!’. Dus daar zijn we nu naar aan het kijken, maar wel een kleintje hoor!”, lacht Mike. “De kinderen helpen uiteraard mee met het verzorgen van de dieren. Zo leren ze wat verantwoordelijkheid is.”

Belangrijk voor de ontwikkeling


“We doen dingen met kinderen die ouders zelf niet altijd durven, maar die wel goed zijn voor de ontwikkeling”, vertelt Elena. “Wij bieden veel activiteiten aan die gebaseerd zijn op de pijlers natuur, cultuur en sport. Die facetten komen dagelijks terug. Ook vinden we persoonlijke aandacht belangrijk: ieder kind mag en kan zijn zoals hij of zij is.”

Rondleiding of proefdagje inplannen?Kinderopvang ZON!

Lijkt deze opvang jou perfect voor jouw kind? Kinderopvang ZON! heeft verschillende locaties in en nabij Delft. In de Delftse Hout vind je ZON! Natuurlijk (BSO + scharrelpeuters van twee tot vier jaar) en ZON!nekracht (BSO). In Delfgauw kunnen jouw kinderen terecht bij ZON! Groen (BSO) en ZON!nekracht (BSO). Maar de opvang heeft ook  locaties in Den Hoorn, Rijswijk en Wateringen.

Benieuwd welke locatie van kinderopvang ZON! bij jou in de buurt zit, wil je een rondleiding of een proefdagje inplannen voor jouw kind? Klik dan hier!


Meer over Kinderopvang Zon! ontdekken?

Kinderopvang Zon! kinderopvang

Vandaag gesloten

Lookwatering 62, Den Hoorn

Bekijk meer:kinderopvang
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.