Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De zwembaden in Delft gaan weer open, maar nog niet op 11 mei

Door Iris Olsthoorn 7 mei 2020

Misschien bleven je oren gisteren vooral bij de woorden ‘terras’ en ‘kapper’ hangen tijdens de persconferentie. Maar ook de zwembaden krijgen groen licht om op 11 mei weer te openen. In Delft zullen we echter nog even wat langer moeten wachten om een plons te kunnen nemen. Zwembad Kerkpolder geeft aan meer tijd nodig te hebben voor de voorbereiding, en ook het Sportfondsenbad weet ook nog niet wanneer het zover is.

Zwembad Kerkpolder

“Wij waren blij, maar ook verrast toen vanuit het ministerie kenbaar gemaakt werd dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen”, laat Zwembad Kerkpolder weten op hun website. “Ondanks de voorbereidingen die wij al getroffen hebben, moet er nog veel gebeuren voordat wij ook echt open kunnen. Als wij weer open gaan, dan doen wij dat binnen de mogelijkheden die ons geboden worden. Voor uw en onze veiligheid vraagt dit nog enige voorbereiding.” Het personeel van het zwembad doet zijn uiterste best om zo snel mogelijk weer open te kunnen. De datum waarop het zwembad weer open gaat én onder welke voorwaarden dat kan en mag gebeuren, maakt Zwembad Kerkpolder binnenkort bekend via hun website en social kanalen. Ook kinderen die zwemles hebben bij dit bad moeten dus nog even wachten. Zij ontvangen persoonlijk bericht wanneer de lessen weer beginnen.

Zwembad het Sportfondsenbad

Ook het Sportfondsenbad laat op hun website weten dat ze blij zijn, maar ook nog met veel vragen zitten rondom de heropening. Zij wachten daarom nog op het protocol van de zwembranche. “Dit protocol moet ervoor zorgen dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met alle richtlijnen en de belangen van alle zwemmers, zwembadmedewerkers en zwemverenigingen. In afwachting van dit protocol, de richtlijnen van uit Sportfondsen Nederland en het overleg met de gemeente Delft zullen we iedereen via de social media kanalen en website informeren hoe, wanneer en op welke manier wij open gaan. Wij houden rekening met een gefaseerde herstart van onze activiteiten. Dus houdt er alvast rekening mee dat niet alle activiteiten meteen kunnen worden gestart.” Het procotol van de zwembranche wordt deze vrijdag bekend gemaakt, maar of dat op tijd is voor een heropening op 11 mei is dus nog afwachten.

Alle waterratjes: nog even geduld dus!

Lees ook

Van nieuwe banken tot glazen wanden: zo bereidt de horeca in Delft zich voor op heropening

Heerlijk! Vanaf 1 juni mogen -als alles gaat volgens plan en het virus niet opnieuw de kop opsteekt-...

‘Als blije koeien in de wei’: zo zag de eerste jeugdtraining bij korfbalclub Excelsior eruit

Het kostte enige uren van voorbereiding maar sinds woensdag 29 april mag de jeugd in ieder geval wee...

Terrassen, kappers en meer open: ‘Laten we met z’n allen zorgen dat we hier goed uitkomen’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Delftenaren. Het kabinet heeft...
Kamkam kappers

Naar de kapper? Dit is de status van verschillende zaken in Delft

Het was een moment van blijdschap voor Delftenaren met een coupe corona én alle kappers: woensdag 6 ...

Deze plekken zien er binnenkort (hoera!) weer wat gezelliger uit

Toen woensdagavond bekend werd dat de terrassen en restaurants weer (onder voorwaarden en als alles ...

adv.