5 tips om je huid gezond én mooi te houden

Aangeboden door Huid & Laserkliniek Delft 10 november 2017

In principe hoort je huid elastisch en egaal van kleur te zijn, maar iedereen is het met ons eens als we zeggen dat dat niet altijd het geval is. Hoe zorg je ervoor dat je huid zo mooi mogelijk is én blijft? Tessa, de huidtherapeut van Huid & Laserkliniek Delft geeft vijf tips.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Als je een onzuivere huid hebt

“Door leeftijd, slechte voeding, hormonen of stress kan je huid onzuiver worden. Om dit tegen te gaan gebruiken veel mensen vaak de verkeerde reinigingsproducten zoals Clearasil, maar die drogen enorm uit. Wat wél helpt zijn crèmes met salicylzuur 2% of vitamine A zuur (retinol 1% crème). Waar je ook op kunt letten, is minder suiker en melkproducten gebruiken. Eén op de vijf mensen is lactose intolerant en kan hier puistjes door krijgen. Een acne behandeling samen met een peeling kan dan veel verbetering geven. Medicatie is echt niet altijd nodig!”

Voor wie rimpels heeft (of dat wil voorkomen)

“De beste anti-rimpelcrème is zonnebrandcrème! Zon veroudert je huid enorm en dat effect is er niet alleen in de zomer. Het hele jaar door is er uv-straling die zorgt dat je huid sneller veroudert. Op latere leeftijd kun je ook goed aan de pigmentvlekken zien hoeveel schade er is gemaakt. Je kunt daarom het best vanaf jonge leeftijd al twee keer per dag een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger smeren in combinatie met je eigen crème. Gebruik liever geen crème waar al een factor in zit, want dat is vaak te laag om je huid echt te beschermen. Verder smeren de meeste mensen de dagcrème maar één keer per dag en ook nog eens veel te dun. Een wetenschappelijk bewezen anti-rimpelcrème is vitamine A-zuur, oftewel retinol. Let wel op: er moet minimaal 1 procent vitamine A-zuur in de crème zitten, anders werkt hij niet. Wij verkopen deze crèmes in de kliniek.

Littekens of rimpels verwijderen

“Heb je littekens? Dan kan je die laten verminderen met een laser. Dit apparaat beschadigt je huid op een veilige manier zonder korstjes, waardoor het herstelproces van je huid wordt gestimuleerd en cellen geactiveerd worden. Zo vervaagt het litteken grotendeels. Deze methode werkt trouwens ook bij rimpels omdat je huid door deze beschadiging wordt opgevuld met nieuwe huid. Zo kan je zonder prikken of spuitjes weer een gladde huid krijgen! Na een behandeling kun je de volgende dag gewoon weer aan het werk.”

Als je er jonger uit wil zien

“Als je ouder wordt, heb je naast rimpels vaak ook een doffe huid, couperose en pigmentvlekken. Als je er jonger uit wil zien, is het slim om je op meerdere dingen te richten dan alleen rimpels. Met een laser kan ik bijvoorbeeld couperose en pigmentvlekken heel gemakkelijk verwijderen in één tot drie behandelingen. Heb je een doffe huid? Dan kan een peeling wonderen doen. Rimpels zijn juist goed te behandelen bij ons in de kliniek met botox, fillers of de laser. Wat ik ook vaak zie, is dat vrouwen haren krijgen op de kin door hormoonveranderingen of de overgang: ook die kan ik voor ongeveer 80 procent permanent verwijderen met een laser. Het definitief ontharen wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar.”

Als je té vaak hoort dat ‘je er moe uit ziet’

“Hangende oogleden en donkere kringen zorgen ervoor dat je een vermoeide uitstraling kunt hebben. Dit kan je oplossen met een ooglidcorrectie. Als je geen zin hebt om in je huid te laten snijden, is er ook een andere manier om dit op te lossen. Met een zogenaamde ‘plasmage’ ooglidcorrectie gebruikt onze cosmetisch arts een soort pennetje waar een warmte vanaf komt. Daarmee maakt hij kleine beschadigingen op de huid. Vervolgens geneest die zich vanzelf, waardoor het weefsel een stuk strakker wordt. Kringen rond je ogen kan je oplossen met fillers in bijvoorbeeld de traangootjes of camoufleren met een medische camouflage crème.”

Je kunt op de website van Huid & Laserkliniek een afspraak maken.

Huid & Laserkliniek Delft dermatologen

nu gesloten13:00 - 20:00

Nassaulaan 155

Bekijk meer:dermatologen
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?
Deze Partnerbijdrage wordt je aangeboden door Huid & Laserkliniek Delft en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.

Lees mee en reageer!

Reactie