Advertentie wordt geladen…

Bizar! DSC bouwde dit oude kantoorpand om tot feestlocatie en wij keken er binnen

Het zal je niet ontgaan zijn: in een leegstaand kantoorpand op de Tanthofdreef is het sinds een tijdje een drukte van jewelste. Het Delftsch Studenten Corps (DSC) viert op deze locatie het 34e lustrum. We keken binnen en deze tien dingen vielen ons op.

Advertentie wordt geladen…
Advertentie wordt geladen…

Het lijkt op een festival

Het lustrumfeest is zo groots, dat het terrein iets weg heeft van een festival. Dat begint al bij de ingang: daar staan kluisjes en is er muntjesverkoop zoals je dat bij de grote festivals ook ziet. Verder zie je op het buitenterrein overal foodtrucks, is er een strand (echt waar), staat er een radio-keet en zijn overal knusse hoekjes om te chillen.

We worden rondgeleid door Thom. Hij vertelt ons dat inderdaad wel iets meer is dan een ‘gewoon’ studentenfeestje: “Het lustrum is ééns in de vijf jaar en als lid van DSC maakt je er dus waarschijnlijk maar ééntje mee. Het is echt een groot evenement en een van de hoogtepunten van je studententijd. Het lustrum is iets wat je voor altijd bijblijft.” 

Dat 60 meter hoge ding is dus een windmolen

Op het buitenterrein vind je ook een 60+ meter hoog bouwwerk. Het ding is in de weide omgeving te zien, maar wat is het nou eigenlijk? Een windmolen, weet Thom ons te vertellen. In dit artikel legden we het haarfijn uit. 

 • Delftse mysteries: Wat doet die enorme raket/molen/toren op de Tanthofdreef?

  Je hebt hem vast en zeker al zien staan: dat enorme bouwwerk dat lijkt op een raket, molen, of toren...

Het kantoorgebouw is onherkenbaar

Op naar binnen! Want het grootste deel van het feest vindt natuurlijk niet plaats op het buitenterrein, maar in het oude kantoorgebouw op de Tanthofdreef. Wanneer je er binnen loopt, is er he-le-maal niets meer van te zien dat hier vroeger mensen netjes in hun kantoortuin werkten. “Het gebouw was natuurlijk helemaal niet geschikt als feestlocatie. We hebben alle systeemplafonds gestript vanwege de brandveiligheid en hebben overal betonnen muren ingemetseld”, vertelt Thom. Een enorme operatie, maar wel heel handig: “De muren staan 1.5 meter van de buitenmuur af, dat zorgt ervoor dat je buiten veel minder van het geluid hoort. Verder hebben we door de muren allerlei verschillende ruimtes en zalen kunnen maken. In elke ruimte vind je een andere bar met eigen thema en eigen muziek. Denk bijvoorbeeld aan een Boombar (ja, met echte boom binnen), karaokebar of de Breaking Bar.” 

Alle barren en ruimtes zijn kleine bedrijfjes

De studenten zijn tijdens het lustrum niet álleen maar bezig met feesten. Nee, sommigen runnen hun eigen bedrijfje. Dat zit zo: “Voorafgaand aan het lustrum konden groepen studenten zich inschrijven voor één van de ruimtes. Zo’n groep is helemaal zelf verantwoordelijk voor zo’n ruimte: ze zorgen voor de aankleding en runnen ook tijdens het lustrum hun bar. Dat betekent drank inkopen (bij de organisatie), bar bemannen, zorgen dat je de boel schoon houdt enzovoorts. Van de winst die ze draaien, krijgen ze een percentage. De rest is bedoeld om de kosten van het lustrum te dekken.”

Je ziet óveral hoe handig die studenten zijn

Zo’n 800 studenten zijn drie weken lang bezig geweest om het kantoorgebouw om te toveren. En dat is te zien: alle betonnen muren hebben een likje verf gekregen en overal zie je prachtige muurschilderingen.  “Toen we het kantoorgebouw in mochten, was het één grote ruimte en overal lag paars tapijt. Het is bizar om te zien hoe snel zoiets omgetoverd kan worden”, vertelt Thom.

Dat die TU studenten niet alleen maar goed zijn met moeilijke formules of ingewikkelde berekeningen, is in het lustrumgebouw wel te zien. Alle ruimtes en barren zijn zelfgemaakt. “Sommige studenten trekken alles uit de kast. Eén bar is helemaal gemaakt van boomstammen. Die gasten hebben hier alles staan zagen en lakken.” 

Je kunt hier prima eten

Behalve talloze barretjes, zitten er ook meerdere plekken op het lustrumterrein waar je een goed hapje kan eten. Zo is er een broodje bal-caravan, een rooftop chili-bar en een pizzatent. Maar er worden ook twee heuse restaurants gerund door de DSC -leden zelf: “Buiten op het strand heeft een groep meiden een restaurant. Zij staan iedere dag overdag te koken, ’s avonds zijn bijna alle tafels vol gereseveerd.”

Het tweede restaurant vind je op de bovenste verdieping van het pand en is voor als je écht wilt genieten. Tijdens onze rondleiding worden er kreeften schoongemaakt. “Dit is gewoon een semi-professioneel restaurant. Het wordt gerund door een DSC-huis dat het heel leuk vindt om te koken. Je moet wel reserveren: deze tent zat in maart al bijna vol gereserveerd. Ook ouders die zelf bij DSC hebben gezeten, vinden dit geweldig. Je eet hier echt lekker en voor goede wijn wordt ook gezorgd.” 

Bruin worden zit er wel in voor de studenten

Ook met dit lekkere weer zitten de studenten goed op deze locatie. Want behalve het terras en strandje beneden, vindt je op het kantoorpand je drie (!) dakterrassen. “Het leuke is dat sommige terrassen echt in een verborgen hoek van het kantoorpand zitten. Het kan hier dan ook lang rustig blijven, maar áls er mensen staan, gaan ze niet meer weg. Totdat iedereen om 23.00 uur naar binnen moet, dan.”

Er is zelfs een boerderij op het terrein gebouwd

Aan alle ruimtes is veel aandacht besteed, maar één ruimte is wel heel erg bijzonder. Onder het kantoorpand is een boerderijtje gemetseld. Eentje met oude houten balken, tractor voor de deur én kippen (echt!). “Er is één groep studenten die oorspronkelijk uit het oosten van het land komt. Zij vinden het leuk om daar op in te spelen, daarom bouwden zij dit lustrum een boerderij, helemaal from scratch. Het zit hier elke avond helemaal vol!”

Overal zie je bouwtrappen en stellages

Zowel binnen als buiten zie je overal bouwtrappen staan. Thom legt uit waarom: “Dat is vanwege de veiligheid. We mogen iets meer dan 3000 mensen binnen hebben, maar één uitgang is natuurlijk lang niet genoeg mocht er iets gebeuren. Daarom hebben we overal extra trappen neergezet en vluchtwegen gemaakt. En omdat het binnen best een doolhof is, worden deze wegen ook gewoon gebruikt voor de handigheid. Fijne bijkomstigheid, dus!” 

Over een week moet het allemaal weer weg

Hoe de studenten het voor elkaar hebben gekregen hier hun feestje te geven? “Dit kantoorpand staat al erg lang leeg en wordt binnenkort gesloopt door Certudido. Zij vonden het goed als wij hier gebruik van maakten, maar we moeten straks natuurlijk wel weer alles netjes en helemaal leeg opleveren.” Van alle barren, knusse hoekjes en restaurants is over een paar weken dus helemaal niets meer te bekennen.

Het was trouwens nog best een flinke klus om deze locatie op de kop te tikken: “We zouden het feest eigenlijk op een andere locatie geven, maar dat ging op het laatste moment niet door. Normaal begin je veel vroeger met het aanvragen van de juiste vergunningen. Maar omdat we pas drie maanden geleden wisten waar het lustrum zou zijn, liepen de vergunningsaanvragen enorme vertraging op. Gelukkig was de gemeente bereid om ons te helpen.”

Klachten?

Onder ons vorige artikel over het lustrum kwamen via Facebook veel klachten binnen over de festiviteiten en de afwijkende vergunning die de gemeente verleende. Omdat wij niet van de organisatie, politie of gemeente zijn, kunnen we daar helaas niets mee. Heb je een klacht, dan adviseren we je om contact op te nemen met de juiste partij. Je kunt contact opnemen met DSC, een klacht indienen bij de gemeente Delft of je klacht melden bij Meldpunt Overlast, telefoonnummer: 0900 8844.

Winactie

Doe mee en maak kans op leuke prijzen.

Winnen: een geheel verzorgde Lazy Sunday Afternoon-lunch bij Restaurant Kruydt in Delft

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Kinderboeken gezocht! Speelgoedbank Delft plaatst haar eerste mini-bieb”

Kinderboeken gezocht! Speelgoedbank Delft plaatst haar eerste mini-bieb

Ga naar “Leuk! Winkeltje Kouwenhoven is sinds een lange tijd weer geopend”

Leuk! Winkeltje Kouwenhoven is sinds een lange tijd weer geopend

Winkeltje Kouwenhoven delft fotograaf MarcoZwinkels snoep
Ga naar “Miauw! In deze Delftse bioscoop kun je ruim een uur de leukste kattenfilmpjes bekijken”

Miauw! In deze Delftse bioscoop kun je ruim een uur de leukste kattenfilmpjes bekijken

kees koes delft katten

In onze gids

Ga naar “Day Dream Deli”

Day Dream Deli

 • Nieuwstraat 5
 • Lunch
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Tonkotsu Ramen NIKKOU”

Tonkotsu Ramen NIKKOU

 • Molslaan 16B
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Jack of Dice”

Jack of Dice

 • Staalweg 1, kamer 302
 • Speelgoedwinkels
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Bekijk de 100 meest populaire gordijnen gratis gemaakt, vanaf € 8,00”

Bekijk de 100 meest populaire gordijnen gratis gemaakt, vanaf € 8,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Rolgordijn Maaike Beige van € 23 voor € 20,70”

Rolgordijn Maaike Beige van € 23 voor € 20,70

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Jaloezie Ravi Zwart 50mm € 29,50”

Jaloezie Ravi Zwart 50mm € 29,50

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Swiffer alle artikelen 40% korting”

Swiffer alle artikelen 40% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99”

Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Royal Delft zoekt collega’s winkel en brasserie”

Royal Delft zoekt collega’s winkel en brasserie

 • Royal Delft
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Technisch accountmanager”

Technisch accountmanager

 • VPInstruments
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Redactiestagiair(e) bij indebuurt Delft”

Redactiestagiair(e) bij indebuurt Delft

 • Indebuurt
 • Stage

Topper

Ga naar “Medewerker uitvoering informatiebeheer”

Medewerker uitvoering informatiebeheer

 • Gemeente Delft
 • Fulltime/Parttime
gemeente-delft
Ga naar “Medewerker Artikelbeheer”

Medewerker Artikelbeheer

 • Uw huis, Uw Wensen
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Outletmarkt Delft voor de Helft”

Outletmarkt Delft voor de Helft

 • 25 september 2021
Ga naar “Bieslanddagen 2021”

Bieslanddagen 2021

 • 4 september 2021
BieslandDagen 2017
Ga naar “OWee 2021”

OWee 2021

 • 15 augustus 2021
owee 2019 datum
Ga naar “Intermezzo”

Intermezzo

 • 15 juli 2021
Ga naar “Mooi Weer Spelen 2021”

Mooi Weer Spelen 2021

 • 3 september 2021