Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo werkt het nu als je naar de spoedeisende hulp moet in Delft

Door Rosa Smit 29 mei 2020

Stel je voor: je krijgt een klein ongelukje en hebt een flinke snee in je vinger of je verstuikt je enkel. Ga je dan tegenwoordig nog zo makkelijk en snel naar het ziekenhuis? Niet gevreesd, nu de stroom patiënten met het coronavirus afneemt, is er ook in het Reinier de Graaf gasthuis weer meer ruimte om andere patiënten op een veilige manier te helpen. We vertellen je hoe het eraan toe gaat als je met spoed naar de EHBO moet.

Het ziekenhuis heeft een aantal belangrijke voorzorgmaatregelen genomen. Of je nu een gebroken teen hebt of een hersenschudding: bij binnenkomst wordt iedereen gelijk gescreend en duidelijk gevraagd wat je komt doen. Als je naast je oorspronkelijke ongemakken ook klachten hebt die lijken op het coronavirus, krijg je een mondkapje mee en kun je in de wachtkamer plaatsnemen. Zo niet, mag je zonder mondkapje naar binnen. De wachtkamers zijn opnieuw ingericht zodat iedereen genoeg afstand van elkaar kan houden. In het geval dat je met de lift moet, kan het zijn dat je wat langer moet wachten, want er mogen maar vier mensen tegelijkertijd in.

Je hoeft niet bang te zijn om ziek te worden door de zorgverleners, die misschien meer risico lopen op besmetting door hun vele contact met zieke mensen. Zij werken namelijk alleen als ze geen klachten hebben. Overigens worden patiënten bij wie het coronavirus is vastgesteld, op aparte afdelingen, in isolatie opgenomen en verpleegd, dus de kans is klein dat je deze hulpverleners tegenkomt bij jouw bezoekje aan de spoedeisende hulp.

Samen of alleen

Ook is het toegestaan om één iemand mee te nemen als je naar het ziekenhuis moet. Het zou kunnen dat er in sommige situaties wordt gevraagd of de bezoeker bij de verdere behandeling buiten of in de wachtkamer wil wachten, maar als je liever niet alleen bent, hoeft dat dus ook niet. Twijfel je toch nog? Het ziekenhuis heeft op dit moment ook veel mogelijkheden om je klachten telefonisch of via een video consult te bespreken.

Je kunt dus gewoon, veilig en wel een bezoek brengen aan de spoedeisende hulp. Ook afspraken met specialisten zijn weer mogelijk, dus je hoeft een bezoek aan bijvoorbeeld de kaakchirurg of dermatoloog niet meer uit te stellen. De directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis, Carina Hilders zegt hierover ook: “Het creëren van een veilige ziekenhuisomgeving heeft onze absolute prioriteit. We hebben er alles aan gedaan om met de juiste maatregelen alle zorg opnieuw en veilig in te richten.”

Het Reinier de Graaf ziekenhuis plaatste ook een filmpje op Youtube, waarin alle maatregelen nog eens worden laten zien voor zowel spoedeisende hulp als voor afspraken met specialisten.

Zo ziet een filmpje pakken er straks uit in de Delftse bioscopen

Veel filmliefhebbers baalden als een stekker toen de bioscopen moesten sluiten vanwege het coronavir...

Er worden veel schildpadden gespot in Delft: dit is waarom

Filmpje! Zo gaat het nieuwe deel van het Reinier de Graaf ziekenhuis eruit zien

Meer over

Nieuws

adv.