Zo krijg je altijd korting op je koffie bij Starbucks en Kiosk

Door Iris Olsthoorn 7 maart 2018

Elke dag een frappuccino of een macchiato met je eigen naam erop kan flink in de papieren lopen. Maar er is een manier waarop je behoorlijk wat geld kan besparen! Bij Starbucks en Kiosk kan je korting krijgen. 

Ben jij (net als wij) gek op koffie? Lekker bakkie in de ochtend, middag en het liefst ook nog even na het eten. Als je al die koffietjes buiten de deur haalt merk je dat zeker in je portemonnee. Elke cent korting is dus mooi meegenomen. Als je je koffie op het station in Delft haalt, is er een leuk trucje. Wanneer jij je eigen beker meeneemt naar Kiosk krijg je € 0,25 korting op een kopje koffie. Bij Starbucks betaal je zelfs €0,30 minder.

Win-win

Deze actie bestaat al sinds 2016, dus voor hardcore koffieliefhebbers zal dit artikel een hoog spuit 11-gehalte hebben. Maar uit een rondvraag van RTL Nieuws blijkt dat heel veel mensen niet op de hoogte zijn. Dus daarom deze reminder!

De regeling is natuurlijk niet alleen ingesteld om jou korting te geven, de koffieketens willen vooral het afval van koffiebekers verminderen. Misschien denk je dat die kartonnen bekertjes recyclebaar zijn, maar dat blijkt vaak niet het geval. Er is namelijk bijna altijd plastic in verwerkt en dat kan niet van het papier gescheiden worden.

Duurder

Op dit moment krijg je bij Starbucks korting wanneer je je eigen mok meeneemt, maar daar kan wel eens verandering in komen. De koffieketen wil de rollen gaan omdraaien. In plaats van korting geven, willen zij extra geld gaan vragen als je geen eigen mok bij je hebt. Starbucks gaat dit eerst in Londen testen. De klanten betalen daar de komende tijd 5 cent extra als ze geen eigen beker meenemen.