Ze liggen er: steigers in de ‘gevaarlijkste gracht’ van Delft

Door Iris Olsthoorn 23 oktober 2018

De Westsingelgracht ziet er sinds kort een beetje anders uit: langs bijna de hele gracht liggen houten steigers. Deze zijn handig voor bootjes om aan te meren, maar stiekem ook best fijn tegen windvlagen die fietsers in de plomp jagen. 

Afgelopen maand werd er hard gewerkt aan het aanleggen van de houten steigers. De werkzaamheden zijn nu bijna af. Over een lengte van 180 meter liggen lange stukken steigers. Op het hoge stuk vlak langs de ingang van het station wordt binnenkort nog een permanente leuning geplaatst.

Gevaarlijke gracht

De aflopen jaren zijn er al een heleboel fietsers door windvlagen of andere ongelukjes in de Westsingelgracht terecht gekomen. Er is van alles geprobeerd om de gracht veiliger te maken. Er werden tijdelijke ladders geplaatst en later kwamen er rood-witte barrières langs de gracht. Helaas waren de barrières een kort leven beschoren. Toen er een aantal door vandalen in de gracht werden gegooid, besloot de gemeente de rest ook weg te halen.

De steigers zijn officieel misschien geen oplossing tegen in-het-water-vallende fietsers, maar goed: je hebt toch weer een metertje extra remweg, je moet flink je best doen om tussen de paaltjes door te fietsen én als er bootjes liggen is er kans dat je met je snufferd op een vaartuig terecht komt, in plaats van het water.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.