Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zaterdagmarkt in Delft gaat door, maar wel wat anders dan normaal

Door Iris Olsthoorn 20 maart 2020

Net als de warenmarkt op donderdag, gaat de warenmarkt op zaterdag voorlopig gewoon door in Delft. Vanwege het coronavirus ziet de markt er wel wat anders uit dan je gewend bent. De kramen worden voor een deel verplaatst naar de Markt. Ook roept de marktmeester mensen op om alleen te komen.

Normaal staan de kramen van de zaterdagmarkt op de Burgwal en Brabantse Turfmarkt. Maar om meer ruimte te creëren tussen de kramen én het winkelende publiek, wordt een deel van de kramen opgezet op de Markt.  “We moeten de risico’s van het coronavirus heel serieus nemen, ook op de markt”, zegt hij tegen het AD. “Dat betekent dat we moeten voorkomen dat heel veel mensen op een kleine oppervlakte hun boodschappen doen. Op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal zie je elke zaterdag een grote drukte. Mensen staan dicht bij elkaar aan de kramen en dat kan nu even niet.”

Kom alleen

De marktmeester roept mensen op om van je marktbezoek de komende tijd géén gezellig uitje te maken. “Op de donderdagmarkt waren deze week ook al minder ondernemers en we hebben gekozen voor een andere opstelling. Dat heeft gewerkt. De mensen nemen inderdaad wat meer afstand van elkaar, dat is goed om te zien. Voor zaterdag zou ik zeggen: kom je naar de zaterdagmarkt, kom dan alsjeblieft alléén. Het gaat nu even niet om het samenzijn, maar gewoon om de boodschappen. We moeten zorgen dat we elkaar niet onnodig besmetten!”

Meer hierover lees je bij het AD. 

Lees ook

Steeds meer winkels in Delft sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van het coronavi...
pizza bezorging pizzabezorging dominos

Deze Delftse horecazaken gaan bezorgen vanwege corona

Het kan niemand ontgaan zijn: in Nederland (en dus ook in Delft) gaat steeds meer op slot. In de hoo...

Coronavirus in Delft: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is al een aantal weken het gesprek van de dag. In dit overzichtsartikel houden we pe...

Meer over

Corona Nieuws

adv.