Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! We krijgen dit jaar een schaatsbaan in Delft

Aangeboden door Schoemaker Plantage 11 november 2016

Haal je schaatsen maar uit het vet, want van 16 december tot 16 januari hebben we een schaatsbaan in Delft aan de Schoemaker Plantage. Het benodigde sponsorgeld is binnen.

“Vanaf de aankondiging dat er weer zicht was op een winterevenement kregen we veel enthousiaste reacties van bewoners, bezoekers en bedrijven”, vertelt Nannette Verschoor van organisator Nota Bene. De eerste benodigde 80% aan sponsorgelden hadden we relatief snel binnen. De spreekwoordelijke laatste loodjes waren het zwaarst. We hebben nog steeds een gaatje in de begroting, maar gaan er vanuit dat het gaat lukken om dat nog te dichten.”

Kritiek

De schaatsbaan vinden we dit jaar op het terrein van toekomstige nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage. Er is wel veel kritiek op deze nieuwe locatie: veel mensen reageerden eerder op Facebook dat de Schoemaker uit de route ligt en dat het verder fietsen is.

Drie schaatsbanen

Maar er zijn ook voordelen aan de nieuwe locatie. Omdat er veel meer ruimte is dan op de Beestenmarkt, wordt de schaatsbaan groter. “Er zijn straks maar liefst drie schaatsbanen. Er komt een aparte kinderkrabbelbaan en een gedeelte dat gebruikt kan worden voor ijssporten als curling of eisstockschiessen”, vertelt Nannette. “Er is ook ruimte voor bedrijfsarrangementen. Wat dacht je van een ijzige cocktailbar langs de baan of winterbarbecueën op het ijs?”

schaatsbaan delft
Tekening van hoe de schaatsbaan eruit komt te zien

Overkapping

Wat ook fijn is aan de nieuwe locatie, is dat er straks overdekt geschaatst kan worden. Het schaatsterras en de schaatsbanen komen te staan onder een enorme circustent. Aan de zijkant is de overkapping open zodat je wel het gevoel houdt dat je buiten bent, maar geen last meer hebt van regen of sneeuw.  Verder komt er een schaatsslootje waarmee schaatsers tussen sneeuwduinen door kunnen schaatsen en er komt een enorme ijsglijbaan.


Meer over Schoemaker Plantage ontdekken?

Schoemaker Plantage makelaars

Op aanvraag

Bakemastraat 97L, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.