Wow: politie heeft in 2019 al tien (!) hennepkwekerijen in Delft opgerold

Door Iris Olsthoorn 7 maart 2019

Een paar weken geleden werd er een hennepkwekerij ontdekt in een gebouwtje bij de TU, deze donderdag was het raak in Vrijenban. Bizar maar waar: dit is al de tiende (!) hennepkwekerij die de politie in 2019 heeft opgerold in Delft en omgeving. 

De kwekerij bevond zich dit keer midden in een woonwijk. Er stonden meer dan 500 hennepplanten en een droogrek vol met hennep. Alles is door de politie in beslag genomen. Op het moment van de politie-inval was er niemand thuis, dus de arrestatie moet nog volgen.

De politiewoordvoerder laat weten dat het aantal inderdaad al best hoog ligt, terwijl het pas maart is: “Maar het is geen extreem getal. En het wil nu nog niet zoveel zeggen. Voor hetzelfde geld vinden we er de komende maanden weer minder, en komen we uiteindelijk op eenzelfde totaal als ieder jaar.”

Gevaarlijke boel

Volgens de politie is een hennepkwekerij niet alleen illegaal, het is ook nog eens hartstikke gevaarlijk voor de buurt. Zo’n kwekerij kan bijvoorbeeld zorgen voor kortsluiting of lekkage. Ook hebben de wiet-criminelen er nogal een handje van energie illegaal af te tappen en veroorzaken ze soms onrust in een buurt.

Dit kun je zelf doen

Voor de politie is het aanpakken van de georganiseerde hennepteelt heel belangrijk. Ook jijzelf kan een handje helpen. Als je vaak een sterke hennepgeur ruikt, vreemde aanpassingen in meterkasten of bij elektriciteitsaansluitingen ziet of vreemde zoemende of ronkende geluiden hoort (van de lichtinstallaties) kan het foute boel zijn. Ook beslagen of afgeplakte ramen, of gordijnen die nooit open gaan kunnen een aanwijzing zijn voor een hennepkwekerij. In dat geval kan je de politie bellen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800-7000.

Wil je misschien ook lezen:

inbreker inbraak delft

Delft is onveiliger geworden: dit gaan de politie en gemeente er tegen doen

Hoe (on)veilig is het eigenlijk in onze gemeente? Het AD heeft voor heel Nederland de balans opgemaa...
buurtapp whatsapp delft

Deze buurten in Delft hebben een WhatsAppgroep

Er is een ‘nieuw’ wapen in de strijd tegen dieven en inbrekers: buurt-WhatsApps. In deze chatgroepen...

Meer over

112 Nieuws

adv.