Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Windmolens in Delft, een goed plan?

Door Jantine van den Hoven 11 mei 2016

De locatie Science Park/Technopolis is nog steeds in de race om een windmolenpark te krijgen. De provincie Zuid-Holland wil meer schone energie opwekken en heeft daar wind voor nodig.

Technopolis als locatie komt niet uit de lucht vallen, er wordt al lang over gesproken. Het was al eerder mogelijk om zienswijzen in te dienen op de plannen. Nu wordt er eerst nog meer onderzoek gedaan naar de locaties, van de zomer wordt bekend of Technopolis dan écht opgenomen gaat worden in de definitieve plannen van de provincie. Ook dan kun je je stem nog laten horen door middel van een zienswijze. Er wordt ook gekeken naar ‘Balij’, langs de A12 vlakbij Zoetermeer.

Technopolis ligt langs de A13 op het terrein van de TU. De mensen achter het project zeggen dat met het windmolenpark het hele Science Park óf 10 tot 20 procent van de universiteit van groene stroom kan worden voorzien.

Trillingen

In het extra onderzoek dat volgt zal er vooral gekeken worden naar de effecten van eventuele trillingen op het nabijgelegen metereologisch meetinstituut VSL.

Ook wordt er gekeken naar slagschaduw op kantoren en het effect van het geluid op recreatiewoningen en in recreatiegebieden. De situatie van de flora en fauna komt nog extra onder de loep. De provincie gaat 3D-visualisaties maken om te kijken hoe het er uit ziet als er op die twee plekken windmolens staan.

Jouw mening

Wat vind jij? Is het Science Park een goede locatie voor een windmolenpark? Zie jij het wel zitten? Of juist niet? Laat van je horen door een reactie achter te laten. Onder dit artikel of op onze Facebookpagina.

Meer over

Nieuws

adv.