Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je zien: lichtgevende stenen om holocaustslachtoffers te herinneren

Door Ilse Zoutewelle 22 januari 2020

Een bijzonder monument werd donderdag 16 januari onthuld in Rotterdam: 104.000 lichtgevende stenen die staan voor de 104.000 slachtoffers van de Holocaust. Een deel van dit imposante monument vanaf 27 januari te zien in Delft.

Het monument is ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Na de onthulling in Rotterdam worden de stenen verspreid over heel het land, waaronder Delft. Op 27 en 28 januari kun je het monument bekijken bij de Synagoge. Op 29 en 30 januari staan de stenen in het portaal van de Nieuwe Kerk, 31 januari en 1 februari op het St. Agathaplein en ten slotte staat het monument op 2 februari voor het voormalig station van Delft. De lichtgevende stenen komen het best tot hun recht in het donker en is daarom te bezoeken tussen 17.00 en 22.00 uur.

Een steen voor elke plaatsgenoot

Met elkaar vormen alle kleine lichtmonumenten één monument ter herinnering aan de Holocaust. De stenen zijn verdeeld over gemeenten waar Joden, Roma en Sinti woonden. Elke steen staat voor het gemis van een plaatsgenoot.

Lees ook:

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Delft voor een huurhuis

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Maar we ...
simon carmiggelt

Deze basisschool in Tanthof is benoemd tot ‘excellente school’

De onderwijsinspectie heeft deze maandagochtend onthuld welke scholen in Nederland de titel ‘excelle...

Meer over

Nieuws

adv.