Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wethouder Bas Vollebregt is een #bestelchallenge gestart om Delftse horeca te helpen

Door Redactie indebuurt 21 november 2020

Als het aan Bas Vollebregt ligt, slaat heel Delft aan het bestellen. De wethouder roept op tot een ware ‘bestelchallenge’ en hoopt zo de lokale horeca een hart onder de riem te steken. Dat schrijft mediapartner AD Delft.

Door Lisa Vos. 

Het idee is als volgt: je bestelt een maaltijd bij je favoriete restaurant of café, zet daarvan een foto of video op sociale media en daagt drie stadsgenoten om hetzelfde te doen. Vervolgens is het aan hen om dit weer voort te zetten. “Zo krijg je een sneeuwbaleffect”, vertelt Vollebregt trots. “Iedere keer gaat het keer drie. Het zou mooi zijn als we zo heel Delft aan het bestellen krijgen.”

Iets goeds doen was nog nooit zo makkelijk (en smakelijk)

Het is de wethouder te doen om de Delftse ondernemers, die momenteel door een zware tijd gaan. “Zij hebben veel minder klandizie. De coronamaatregelen, het ontbreken van toeristen, het ontbreken van andere bezoekers”, klinkt een opsomming. “Willen we die leuke en levendige stad blijven – mét die mooie horeca – dan is het aan ons allemaal om te zorgen dat zij deze moeilijke tijd doorkomen. En het mooie is, het is nog nooit zo makkelijk geweest om iets goeds te doen voor de stad. Je hoeft alleen maar lokaal te kopen.”

Bas Vollebregt nomineerde gemeenteraadslid Ida de Boer, horecaondernemer Jon Cornelese en burgemeester Marja van Bijsterveldt. Zij hebben op hun beurt ook weer mensen genomineerd. In dit verhaal van het AD lees je daar meer over.

Tekst loopt verder onder het filmpje.

https://www.facebook.com/gemeentedelft/posts/1615328288667106

Bestellen maar!

Ook meedoen met deze lekkere challenge? Bestel dan bij je favoriete tentje! En voor het geval je nog wat inspiratie nodig hebt, delen we hieronder nog wat lijstjes met suggesties:

Uitgebreid lunchen! Bij deze Delftse horecazaken kun je lunch afhalen of thuis laten bezorgen

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...
De Verbeelding

Deze Delftse horecazaken bezorgen je diner thuis of hebben een afhaalloket

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...
De Wijnhaven

Borrelen maar! Bij deze Delftse horecazaken bestel je lekkers voor de thuisborrel

Wij Delftenaren weten als geen ander hoe we moeten borrelen. Nu dat niet onder een warmtelamp op het...

adv.