Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: Waterspeeltuin en kinderboerderij dicht

Door Ilse Zoutewelle 2 juni 2016

De Stadsboerderij en waterspeeltuin BuytenDelft zijn ‘tot nader order’ dicht. Dit komt omdat er tijdens werkzaamheden op het terrein van de speeltuin stukjes zijn gevonden in de grond die misschien asbest bevatten. Dit kan kankerverwekkend zijn.

“Ze waren sleuven aan het graven in de weide om water weg te laten lopen toen ze een stukje tegenkwamen. We hebben geen risico genomen en direct gaan kijken wat het zou kunnen zijn,” vertelt Marietta van der Duijn Schouten van BuytenDelft. “Dit is natuurlijk een enorme domper, vooral voor de bezoekers. We waren net een tijdje open en een beetje op gang. De eerste abonnementen verkocht, de eerste mensen kwamen. En nu dit! Maar zodra we kunnen, gaan we gewoon weer door om deze schitterende locatie verder te ontwikkelen. Achter de schermen blijven we sowieso verder werken.”

Onderzoek

Donderdagmiddag is een gespecialiseerd bedrijf aan het uitzoeken of er ook echt asbest in de stukjes zitten. Vrijdag is hiervan de uitslag bekend. Als uit het onderzoek blijkt dat er ook echt asbest in de grond zit, begint maandag een bodemonderzoek dat 3 dagen duurt. Daarna duurt het nog eens 2 weken voor hier de uitslag van bekend is. Tot die tijd zijn de speeltuin en stadsboerderij dus dicht.

Geen zorgen

Als je hier laatst bent geweest hoef je niet bang te zijn dat jij of je kind nu iets krijgt. “Je moet echt langdurig met asbest in aanraking komen, wil er iets gebeuren. Maar wij willen hier wel zorgvuldig mee omgaan en daarom sluiten we de speeltuin in elk geval tot het onderzoek is afgerond.”

Meer over

Nieuws

adv.