Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nazomer of herfst? Dit is de weersverwachting voor september

Door Carin van der Meij 31 augustus 2020

Wat zou het fijn zijn als we deze maand getrakteerd worden op zonnige dagen. Zijn de weergoden ons goed gezind of barst de herfst los? “Het wordt in september best mooi weer”, voorspelt Weeronline-meteoroloog Yannick Damen.

Het wordt iets warmer en droger ten opzichte van een gemiddelde septembermaand. Dat is in een notendop wat we volgens Yannick kunnen verwachten van het weer de komende dertig dagen.

Gemiddelde temperatuur in september

“Begin deze maand zal de middagtemperatuur tussen de 19 en 21 graden liggen en aan het einde van de maand tussen de 17 en 19 graden. Het is september, dus de temperaturen nemen wel steeds meer af.” Volgens de weerexpert kunnen we ook een aantal dagen nazomeren. “Ik verwacht periodes met hogere temperaturen, het kan zelfs nog uitschieten naar 25 of misschien wel 30 graden.”

Minder regen

Yannick verwacht dat je niet elke dag de poncho uit de kast hoeft te trekken. “Natuurlijk krijgen we te maken met buien, maar wel minder dan we gewend zijn in de maand september.” En dat is goed nieuws! Zo kunnen we nog lekker nazomeren op één van de terrassen die Delft rijk is. Of maak je nog een leuk fietstochtje langs de dorpen rondom Delft. Stiekem vinden wij temperaturen rond de 20 graden helemaal prima om nog lekker van ons fijne stadje te mogen genieten.

weersverwachting Delft
Bron: Weeronline

Meer over

Nieuws Weer

adv.