Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uh-oh: vanmiddag en vanavond kans op flinke onweersbuien met hagel

Door Redactie indebuurt 26 juni 2020

Ga je vanmiddag (vrijdag 26 juni) naar de Delftse Hout of naar het strand? Let dan goed op, want tegen het eind van de middag kan warmte-onweer losbarsten, lezen we bij Weeronline. Het wordt vandaag heerlijk warm: bijna 30 graden. Maar doordat de luchtvochtigheid stijgt, wordt het richting de avond wel steeds benauwder.

In de middag ontstaan er stapelwolken die daarna kunnen uitgroeien tot onweersbuien. Dan wil je natuurlijk niet nét in je zwemkleding klaar liggen voor een zonsessie op de Delftse hout!

Code geel

Het KNMI heeft voor Zuid-Holland code geel afgegeven van 16.00 tot 22.00 uur. Er is behalve kans op onweer ook kans op hagel, windstoten en flink veel regen. Dus wacht nog maar even met het sproeien van je tuin.

Frisse nacht?

Je denkt misschien dat je dan eindelijk weer zweetloos kan slapen, maar helaas. Zoveel koel het niet af. De ergste warmte is straks wel weg, maar het blijft in de avond nog wel boven de 25 graden. En daarna volgt er weer een klassieke plaknacht: minimaal 18 graden en een hoge luchtvochtigheid.

Lees ook

Felgekleurde hesjes in de stad: Delftse kinderen doen deze week fietsexamen

Je kan er niet omheen deze week: fietsende kinderen in de stad met felgekleurde hesjes aan. Het is w...

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen en dit betekent het voor Delft

Zo zit het met de verkeerssituatie rondom de Mijnbouwstraat en Sebastiaansbrug

Fotoserie: deze (superschattige!) dieren zitten nu bij Wildopvang Delft

Meer over

Weer

adv.