Pas op: er wordt een flinke storm verwacht in Delft

Door Iris Olsthoorn 29 oktober 2018

De herfst is nu écht begonnen. De warme dagen liggen achter ons. We hebben zelfs de verwarming al aangedaan. Komende week staat ons nog heel wat te wachten, waaronder waarschijnlijk een westerstorm, zo meldt Weeronline.

Trek de sjaals, dekens en dikke jassen maar uit de kast want dinsdag 30 oktober wordt een onstuimige en waterkoude herfstdag. De zon laat zich morgen niet zien en er gaat heel wat regen vallen, circa 30 millimeter. Daarbij ligt de temperatuur aardig laag, zo rond de 5 graden.

Storm op komst

Maar het heftigst is wel de wind. In de vroege ochtend waait er een krachtige noordoostenwind en dan vooral aan de kust. In de loop van de ochtend neemt de wind af, maar dat is maar een kleine stilte voor de storm: daarna steekt er een krachtige zuidenwind op.

In de middag draait de wind naar het zuidwesten en dan is er ook kans op zware windstoten, zo tussen de 75 en 90 kilometer per uur. In de avond neemt de wind gelukkig wel weer af. Gelukkig duurt de westerstorm niet te lang: richting het weekend wordt het weer wat droger en iets warmer.

Meer over

Weer

adv.