Pak jezelf goed in! Het gaat centimeters sneeuwen in Delft

Door Iris Olsthoorn 21 januari 2019

Jaaa, het is zover! Aanstaande dinsdag dwarrelen er weer sneeuwvlokken naar beneden in Delft. Volgens de website Weeronline kan er een sneeuwdek van twee tot vijf centimeters dik ontstaan.

Gevoelstemperatuur -8

De eerste neerslag wordt ’s ochtends om 8.00 uur al verwacht in het zuidwesten en westen van het land. De sneeuwval breidt in de loop van ochtend uit over het land. ‘Door de matige tot (vrij) krachtige zuidenwind stuift de sneeuw door de straten en ligt de gevoelstemperatuur rond -8’, aldus Weeronline.

Veel vertragingen

Omdat de sneeuw precies start tijdens de ochtendspits, is de verwachting dat er dinsdagochtend wel wat files ontstaan. Ook voor de treinen is het sneeuwdek niet zo handig. Moet je met de trein? NS maakt maandagavond nog bekend of en wat voor aanpassingen aan de dienstregeling te doen.

Stuur ons je sneeuwfoto’s

Ga jij er morgen op uit om mooie plaatjes van een besneeuwd Delft te schieten? Of ga je een sneeuwpop of sneeuwengelen maken? Willen we zien! Stuur je sneeuwfoto’s naar [email protected] De mooiste kiekjes plaatsen we op indebuurt.

Lees ook

strooien in delft

Op deze wegen wordt er gestrooid in Delft

Het is je vast niet ontgaan: het heeft van donderdag op vrijdagnacht gevroren in Delft. De vorst zet...

Meer over

Nieuws Weer

adv.