Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kunnen we schaatsen? Zo koud wordt het dit weekend in Delft

Door Iris Olsthoorn 12 januari 2021

Het voelt eindelijk een beetje winters: We hebben al lichte vorst gehad én het woord Elfstedentocht is gevallen. Kunnen wij, hier in Delft, dit weekend de schaatsen al uit het vet halen? Wij vragen het aan de deskundigen van Weeronline. 

Vrijdag (15 januari) en de rest van het weekend wordt het koud met temperaturen tussen de 0 en 3 graden en bijna in heel Nederland vriest het ’s nachts. Dit klinkt goed voor de schaatsliefhebbers, maar juich niet te vroeg. “Voor betrouwbaar ijs op sloten en plassen is dit zeker nog niet genoeg vorst. Hou de schaatsen dus nog maar even in het vet”, aldus Johnny Willemsen van Weeronline.

Weerbericht Delft

De dagen voor het weekend is het weer wisselvallig. Vooral aan de kust krijgen we regen terwijl de temperatuur daalt naar 2 graden. Er is zelfs kans op natte sneeuw.

Vrijdag wordt dan wel de koudste dag van de week. Het wordt wel een fijne wandeldag, want het zonnetje gaat schijnen. Kleed je wel goed aan, want de wind komt niet meer uit zee maar uit het oosten en dat betekent dat het heel de dag voelt alsof het vriest.

Zaterdag is het ook nog koud en zondag stijgt de temperatuur iets en dan komt er ook weer regen, het is nog te warm voor sneeuw.

  Delft Weer

Schaatsen

Schaatsen op natuurijs, zoals op de Delftse grachtjes, zit er waarschijnlijk nog niet in. Bij de ijsbaan in Schipluiden wordt het ijs wel langzaam dikker. Op 10 januari lieten de ijsmeesters weten dat het ijs tussen de 6 en 10 millimeter dik was. Voor een beschaatsbaar baantje moeten daar nog wel wat millimeters bij.

Terugblikken op ijspret in en rondom Delft:

5 x leuke herinneringen aan de legendarische schaatstocht naar Vlaardingen

Een tijdje geleden deelde Hoogheemraadschap van Delfland een leuke video op facebook van de befaamde...

VET! We kunnen schaatsen op de grachten in Delft

Heel Delft lijkt de afgelopen dagen maar met één ding bezig te zijn: kunnen we al schaatsen!? Nou, j...
schaatsen in delft

6 x toffe foto’s van schaatspret in Delft

We konden dit weekend zelfs op de grachten schaatsen! Waarschijnlijk blijft dat nog wel even zo, wan...

Meer over

Nieuws Weer

adv.