Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de koelste plekjes in Delft

Door Iris Olsthoorn 24 juli 2019

Met deze zomerse temperaturen wil jij natuurlijk niets liever dan verkoeling zoeken. Of je dat nou op het werk, in het zwembad of op een terrasje doet, is natuurlijk aan jou. Om het je nog wat makkelijker te maken, zochten we uit waar de koelste plekjes in Delft zijn.

De kaart van Atlas Natuurlijk Kapitaal geeft van heel Nederland de temperatuurverschillen tussen stedelijke en landelijke gebieden weer. Ook binnen een stad kan je behoorlijke verschillen zien. Zo zie je dat het zuidelijke deel van de binnenstad van Delft een heel klein stukje warmer is dan het noordelijke deel. Waar is het het koelst?

Tekst loopt verder onder de afbeelding. 

Atlas Natuurlijk Kapitaal
Atlas Natuurlijk Kapitaal

Woonwijken

Woon jij in de wijken Buitenhof, Vrijenban of Tanthof? Heb jij even mazzel! Dat zijn namelijk de ‘koudste’ wijken in Delft. Met temperaturen boven de 30 graden Celcius is het natuurlijk nog steeds snikheet, maar in vergelijking met de binnenstad, de Schieoevers en een groot deel van Hof van Delft zit je toch net een stukje beter. Dit heeft te maken met de hoeveelheid bebouwing en asfalt in de wijk. Hoe meer woningen, gebouwen en asfalt er in een klein gebied zijn, hoe warmer het wordt.

Parken

Vanwege deze reden houden parken veel minder warmte vast. Op het kaartje hieronder valt vooral de Delftse Hout op. Ook rondom het Abtswoudsebos is het een stuk koeler.

Ook de parkjes en grote stukken gracht in Delft zijn ietsje koeler. Daardoor zijn het op het kaartje een paar lichte plekken in een oranje, bijna rood gebied. Hoe donkerder de kleur, hoe warmer het gebied is. Ga je toch naar de warme binnenstad? Misschien helpt het dan om op een terrasboot te zitten, of heel veel ijs te eten.

HITTE-ALARM! Dit kun je doen als het bloedjeheet is in Delft

Begrijp ons niet verkeerd: wij worden maar wat blij van een felle zon aan de strakblauwe lucht. Maar...
bbq regels delft

Dit zijn de do’s en don’ts tijdens het warme weer in Delft

Tijdens deze hete zomer zijn we natuurlijk het liefst zo veel mogelijk buiten. Maar wat voor regels ...

 

Meer over

Nieuws Weer

adv.