Dit wordt het weer tijdens oud en nieuw 2018 in Delft

Door Iris Olsthoorn 28 december 2018

Vuurwerkfanaten en openlucht-oliebollenbakkers zijn natuurlijk razend benieuwd: wat doet het weer op oudjaarsdag?  Moeten we ons lange thermo-ondergoed uit de kast trekken of is een paraplu verstandiger? We kijken alvast in onze glazen bol (a.k.a. Weeronline) naar het weerbericht voor oud en nieuw in Delft. 

Weer maandag 31 december

Op de laatste dag van het jaar krijgen we een prima weertje. Het wordt tussen de 7 en 10 graden Celsius, met windkracht 2. Er is 45% kans op regen, verder wordt het grijs met af en toe een zonnetje. Weeronline geeft 31 december momenteel het weercijfer 7. Prima weertje om buiten oliebollen te bakken of rotjes af te steken, dus!

Let op: door de zeer zwakke wind kunnen er wel mistwolken ontstaan op plekken waar veel vuurwerk wordt afgestoken.

Weer dinsdag 1 januari

’s Nachts koelt het een beetje af, maar blijft het met5 graden relatief warm. Je hoeft je dus niet superdik aan te kleden op weg naar je oudejaarsfeestje.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar blijft het weer hetzelfde: tussen de 5 en 10 graden Celsius en grijs met af en toe zon. De kans op regen neemt af tot 20%. Waarschijnlijk zal je niet nat regenen als je de vuurwerkresten van je stoel staat te vegen.

Meer over oud en nieuw in Delft

vuurwerk bang huisdier

Op deze plekken in Delft koop je vuurwerk

Elk jaar kijken we er naar uit: de dag dat we knallers, fonteinen en rotjes in kunnen slaan. Vanaf v...
afval vuilnis avalex kerst

Dit zijn de ophaaldagen voor afval tijdens de feestdagen in Delft

Waarschijnlijk pak je ook dit jaar weer flink uit met je kerstdiner en tijdens oudjaar. Behalve vele...

adv.