Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Blaas de zwembadjes maar op: het wordt heet de komende week

Door Redactie indebuurt 19 juni 2020

Als je nu nóg niet dat stapeltje zomerkleding achteruit je kast hebt gevist, dan is het dit weekend echt tijd. De zomer begint zondag officieel en dat is ook aan het weer te merken: het wordt namelijk warm in Delft! De temperatuur stijgt naar 25 graden en op sommige plekken zelfs naar de 30 graden.

Delftenaren kunnen hun borst dus natmaken. Dit weekend wordt het al lekker weer, maar vanaf maandag 22 juni gaat het pas echt los met de zomerse temperaturen. In Delft begint het maandag nog redelijk, met 21 graden. Dinsdag wordt er al 29 graden voorspelt en daarna wordt het nóg warmer met 31 graden op donderdag als hoogste temperatuur. Pas maandag 25 juni komt de temperatuur weer onder de 25 graden overdag.

  Delft Weer

 

Wanneer kun je van een hittegolf spreken?

Weerman Huub Mizee liet aan Omroep West weten dat we zelfs richting een hittegolf zouden kunnen gaan. Er is sprake van een hittegolf als het minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. De voorgaande zomers maakten we dat mee: vooral in 2018 was het een paar keer extreem warm.

De warmte te lijf in Delft

Wij van indebuurt staan je met alle liefde bij wanneer het zweet op je bovenlip staat. Want waar moet je naartoe in Delft om af te koelen? En waar vind je leuke terrassen om lekker neer te ploffen met een koud drankje? En vergeet niet, ook al mag je weer naar buiten, houd je altijd aan de regels van het RIVM.

Tips om de hitte te overleven:

Buiten borrelen en eten: 6 x nieuwe terrassen om uit te proberen in Delft

Met lekker weer hoef jij vast niet lang na te denken op welk terras je neerstrijkt. Gewoontedieren a...

Bij deze Delftse ijssalons haal je superlekkere ijsjes

Bij lekker weer denk je natuurlijk meteen aan ijsjes. In Delft houden we wel van een ijsje of twee (...
softijs rombout

Afkoelen maar! 7 x hier in Delft eet je een softijsje

Met discodip, met chocolade of met nootjes, in een hoorntje of in een bakje... Een softijsje is alti...

Meer over

Nieuws Weer

adv.