Weekendnieuws: Huis gaat in vlammen op en weg dicht door ‘kerstdrukte’ bij IKEA

Door Iris Olsthoorn 31 december 2018

Dit weekend was er eindelijk tijd om bij te komen van de kerstdagen. Daarom kan het zijn dat er wat nieuwtjes aan je aandacht ontsnapt zijn. Geeft niet, want wij zetten het belangrijkste nieuws over Delft voor je op een rij. Dit gebeurde er in het weekend van 28 tot en met 30 december: 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Grote brand verwoest huis in Den Hoorn

Vrijdagavond waren er in de wijde omtrek rookwolken te zien, toen een slooppand in Den Hoorn in vlammen op ging. De brandweer trok erop uit om het huis aan de Harnaschkade te blussen. Het pand was al zo beschadigd, dat het niet meer te redden was. De brandweer heeft het daarom gecontroleerd laten afbranden. Volgens een woordvoerder ging het om een leegstaand slooppand en was er gelukkig niemand in het huis aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

‘Kerstdrukte’ bij de IKEA: A13 tijdelijk afgesloten

Echt waar, het kan: afgelopen zondag was het bijna drukker bij IKEA dan op tweede kerstdag. Er brachten zóveel mensen een bezoekje aan het Zweedse warenhuis in Delft, dat Rijkswaterstaat de afrit van de A13 even af moest sluiten.  AD Delft meldt dat het opvallend genoeg op tweede kerstdag dit jaar heel rustig was bij IKEA. Wellicht dat al deze mensen op de een na laatste dag van het jaar hun shopsessie in wilde halen.

Auto in de fik

In de Prunuslaan stond afgelopen vrijdag een auto in de fik. Het was een flinke brand en er waren meerdere explosies te zien. De brandweer en politie moesten hun best doen om omstanders op een afstand te houden. De brand was moeilijk onder controle te krijgen. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.