Weekendoverzicht: Elektrische fiets ontploft in winkel en koeien dansten in de wei

Door Iris Olsthoorn 1 april 2019

Heerlijk weertje was het hè, afgelopen weekend? Omdat jij waarschijnlijk met je snoet in de zon heb gezeten, zetten we de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rijtje. Dit gebeurde er in Delft van 29 tot en met 31 maart: 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Ontploffing in Halfords

Zaterdag ontplofte er in Halfords aan de Wijnhaven een accu van een elektrische fiets. Er kwam spontaan rook uit de accu. Omdat er gevaarlijke stoffen in zitten, werden drie personen die op dat moment in de winkel waren voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig mankeerden zij niets. De accu werd in een bak water gelegd en is opgehaald door een specialistisch bedrijf. Hoe het komt dat de accu vlam vatte, is nog niet bekend.

Het is zomertijd, behalve op de Maria van Jessekerk

Waarschijnlijk heb jij je klokje dit weekend keurig een uurtje vooruit gezet (en wakker geworden met een mini-jetlag). Maar op de Maria van Jessekerk hebben ze daar zo te zien nog geen tijd voor gehad. Om 10.00 uur stuurde lezer Alessandro Frongia ons deze foto:

Foto: Alessandro Frongia

Mocht je zelf nog niet de klok hebben verzet, nog even doen hoor!

Jacques van Agneta van Marken reden door Delft

Wie weet heb je ze zien rijden dit weekend: Delft kreeg bijzonder ‘bezoek’ van historische figuren Jacques en Agenta van Marken. Dit was ter ere van het verschijnen van de biografie van J.C. van Marken, geschreven door Delftse schrijver Jan van der Mast.

Jacques en Agneta hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Delft in de tweede helft van de 19e eeuw. Van Marken was een markant persoon met een eigenaardig leven én briljante ideeën. De biografie ligt vanaf nu in de boekenwinkels.

Foto: Hans Dunlop.

Posted by Jan van der Mast on Sunday, 31 March 2019

Bonte Bouwplaats is verhuisd

Weet je nog dat er in de Papenstraat een groot legoparadijs zou komen? Dat ging helaas niet door. Maar gelukkig heeft De Bonte Bouwplaats nu wél een nieuw stekkie gevonden. Afgelopen weekend zijn ze verhuisd naar Oosteinde 183. Eigenaresse Ellen liet een tijdje geleden al een sneak peek zien van haar nieuwe plek:

Ik had jullie nog een nieuw filmpje beloofd. Over anderhalve week gaan we de grote spullen verhuizen en dan zijn we echt over!Wat vinden jullie ervan? Is het opgeknapt?

Posted by De Bonte Bouwplaats on Wednesday, 20 March 2019

 

TOV viert open huis met bijzondere uitreiking

Sinds kort staat er in de Spoorzone een bijzonder huis: Stichting TOV. Dit is een woongroep waar tien bewoners met een lichtelijk verstandelijke beperking bij elkaar wonen. Dit weekend hielden ze Open Huis én werd er een bijzondere prijs uitgereikt. Monique Kromhout kreeg een Delfts Zonnetje. Zij is initiatiefnemer van het huis én moeder van een van de bewoners.

Het Delftse Zonnetje is bedoeld voor mensen of organisaties die zich op een positieve manier
onderscheiden in hun betrokkenheid bij mensen met een handicap en het bevorderen van een
inclusieve samenleving. De prijs werd uitgereikt door wethouder Karin Schrederhof.

Koeiendans

Op veel plekken mochten de koeien weer voor het eerst naar buiten. Zo ook bij Kaas- en Zuivelboerderij Van Winden in Schipluiden. De koeiendans trok zoals ieder jaar weer veel bekijks.

Helaas is er dit jaar géén Koeiendans bij Hoeve Biesland, het vaste adresjes van veel Delftenaren. Zij hebben het te druk met verbouwingen aan de boerderij.

KOEIENDANS 🐮🐮🐮Eindelijk is het zover: morgen mogen onze koeien weer naar buiten! Vanaf 12.30 bent u van harte welkom…

Posted by Kaas- en Zuivelboerderij van Winden on Friday, 29 March 2019

 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.