Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Wéér politieheli boven Delft en opnieuw blauwalg in de Delftse Hout

Door Iris Olsthoorn 12 augustus 2019

Het is weer maandag! Hopelijk heb je een fijn weekend gehad. Voor het geval je het nieuws even links hebt laten liggen, geven wij je een update van wat er gebeurde in Delft. Dit was het nieuws van 9 tot en met 11 augustus. 

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Blauwalg

Helaas pindakaas: er is toch weer blauwalg gevonden in de Delftse Hout. Rond 22 juli werd de plas behandeld met verdunde waterstofperoxide. Normaal blijft blauwalg na zo’n behandeling vijf tot zes weken weg. Dat was dit keer jammer genoeg niet het geval. Sinds afgelopen vrijdag is er daarom een negatief zwemadvies in de Delftse Hout. Het Hoogheemraadschap houdt het water in de gaten en checkt begin deze week opnieuw op blauwalg. Wil je gaan zwemmen? Check dan voor vertrek deze site. 

Politiehelikopter boven Wippolder

Misschien heb je het in de nacht van vrijdag op zaterdag wel gehoord: rond 04.00 uur ’s nachts vloog er een tijdje een politiehelikopter boven Delft. Eerder die week is de heli ook al een keer gespot. Dit keer was de politie op zoek naar een voortvluchtige na een conflict op de Professor Oudemansstraat.

Wind

Het waaide nogal hard dit weekend. Dat heb je vast gemerkt aan alle takken en bladeren die naar de beneden kwam vallen. Maar één Delftenaar merkte het aan iets veel onprettigers: zijn/haar scooter belandde in de gracht op de Binnenwatersloot.

Auto beland voor toeristentram

Zo af en toe rijdt er een heel grappig trammetje door Delft: de toeristentram. Nu is die tram crèmekleurig en niet rood… Maar toch ook weer niet zó onopvallend dat je er tegenaan rijdt. Toch gebeurde dat dit weekend op de Papsouwselaan. District8 meldt dat de auto geen voorrang verleende toen hij afsloeg, de tram kon vervolgens niet meer remmen.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.