Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Tieners beroven pizzabezorger en vandalen steken deelscooter in de fik

Door Iris Olsthoorn 17 augustus 2020

Afgelopen weekend (14 tot en met 16 augustus) gebeurde er behoorlijk wat in Delft. We praten je bij met een kort nieuwsoverzichtje. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Tieners beroven pizzabezorger in Delfgauw

Bizar, maar waar: zondagavond is een pizzabezorger van zijn bestelling beroofd door drie jongens. Dit gebeurde op de Rijksstraatweg in Delfgauw. De bezorger van Domino’s reed daar met een bezorgfiets, toen een van de jongens zei dat hij op het juiste adres was. De bezorger pakte zijn pinapparaat, waarna de jongens snel de pizza’s uit zijn bezorgfiets rukte en er vliegensvlug vandoor gingen. De verdachten zijn 13-14 jaar oud en 1.60m lang, schrijft calamiteitensite District8.

Deelscooter in de fik gestoken

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er twee deelscooters in vlammen opgegaan. Rond 22.00 uur rukte de brandweer uit voor een brandende scooter op de Multatuliweg, later op de avond nog voor eenzelfde geval in Poptahof-Noord. De brandweer kon bij het eerste geval niet meteen uitsluiten hoe de brand ontstond. De scooter in Poptahof-Noord werd met zekerheid aangestoken, want rond de scooter stonden brandende pallets.

Brandweer voorkwam grote brand bij tankstation in Tanthof

Afgelopen zaterdag rukte de brandweer uit voor een brand bij een tankstation op de Tanthofdreef. In een stofzuigerbak was een brandje ontstaan. Het kostte wat moeite om de bak open te breken en het brandje te blussen. Gelukkig was de brandweer op tijd om een vlammenzee bij het tankstation te voorkomen, schrijft het AD. 

COOP Hof van Delf overvallen, politie zoekt getuigen

Vrijdag rond 17.30 uur vond er een overval plaats bij de COOP supermarkt in Hof van Delft. Twee jonge overvallers bedreigden het personeel met een mes en gingen er met sigaretten en een geldbedrag vandoor. De politie zoekt getuigen en geeft het volgende signalement: ‘Het gaat vermoedelijk om twee nog jonge daders. Hun leeftijd wordt rond de 16 jaar geschat. Beiden hadden een licht getinte huidskleur en hadden allebei een zwart mondkapje op. De ene droeg een wit T-shirt en had een lange, donkere broek aan. De ander had een zwart petje op. Zij hadden een witte plastic tas bij zich.’

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.