Weekendnieuws: RandstadRail komt misschien naar Delft en aanrijding door limousine

Door Ilse Zoutewelle 25 september 2017

Ben je dit weekend véél te druk geweest met genieten van het lekkere weer? Geen probleem, wij praten je bij!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Misschien een RandstadRail tussen Delft, Rotterdam, Leiden en Zoetermeer

Foto: ANP

We kunnen binnenkort misschien vanuit Delft met de RandstadRail naar Zoetermeer, Rotterdam en Leiden, als het aan de gemeente Zoetermeer ligt. Het college van B&W daar hebben in plannen voor de toekomst gezegd dat Zoetermeer bereikbaarder moet worden. Ook best handig voor ons, dus. We zullen nog wel even moeten wachten voordat we deze tram/trein kunnen pakken. Als de plannen doorgaan, worden ze ergens tussen komend jaar en 2030 uitgevoerd.

Meer over dit verhaal lees je bij het AD.

Scooterrijder aangereden door limousine

Het kan nog knap lastig zijn om in een limousine te rijden. In elk geval, daar lijkt het wel op: de bestuurder van een witte limousine reed zondagavond een scooter aan op de Martinus Nijhofflaan. De scooterrijder kwam er redelijk goed vanaf, hij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Let op: de Sadatweg is afgesloten

sadatweg afgesloten
Foto: Google Streetview

Wie deze week vanuit Tanthof naar de Buitenhofdreef gaat, zal moeten omrijden. Van 25 september tot en met 2 oktober zijn er werkzaamheden aan de tram/busbaan op de Sadatweg. Daarom kan je vanuit de Sadatweg en de Derde Werelddreef niet richting de Buitenhofdreef. Omrijden kan bijvoorbeeld via de Laan der Verenigde Naties.

Delft is een van de ‘most charming towns’ in Nederland

delft arsenaal gracht
Foto: Chenjie Yu Follow via Flickr

Volgens reismagazine TravelMag is Delft een van de meest charmante steden in Nederland. Het reismagazine stelde met honderd ervaren reizigers een top 10 van kleine steden en dorpen in samen. Wij vinden het natuurlijk helemaal niet gek dat Delft hier in staat. Onze stad wordt door de juryleden geroemd om de grachten, ‘vredige wandelroutes en Renaissance-style stadhuis’. Die kunnen we in onze zak steken.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.