Weekendnieuws: Mona krijgt indrukwekkende uitvaart en Wessel (18) dood door politiekogel

Door Iris Olsthoorn 19 november 2018

Heb je een fijn weekend gehad? Goedzo. Dat betekent dan vast ook dat je geen tijd had om het nieuws te volgen. Geen probleem! Wij zetten voor je op een rijtje wat er in Delft gebeurde van 16 tot en met 18 november. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mona reed haar laatste rondje door de stad

Afgelopen vrijdagmiddag werd Mona Baartmans (79) gecremeerd. Voorafgaand aan de plechtigheid reed de rouwstoet dwars door Delft. De stoet reed langs de Markt, Brabantse Turfmarkt en Beestenmarkt. Het AD maakte daar dit indrukwekkende filmpje van:

OM bevestigt: Wessel overleden door politiekogel

De 18-jarige jongen die op 8 oktober voor een ziekenhuis in Zoetermeer overleed, is inderdaad omgekomen door een politiekogel. Dat is vrijdagmiddag bevestigd door het Openbaar Ministerie. Na het schietincident in de Breestraat werd de link met de overleden Wessel al snel gelegd. Maar tot nu toe wilde het OM nog niets kwijt. Door middel van camerabeelden, telefoongegevens en getuigen kon dit nu toch geconcludeerd worden.

Lees ook

Dit moet je weten over de schietpartijen in Delft

Al sinds mei wordt Delft opgeschrikt door schietpartijen en aanslagen met explosieven. Afgelopen maa...

Auto ‘gedumpt’ in de Schie

In de vroegste uurtjes van deze maandag, reed er een auto de Schie in vanaf de Schieweg. Rond 04.00 uur snelde de brandweer naar de gezonken auto om te checken op inzittenden. Gelukkig vonden zij niemand in of rond het voertuig. Volgens calamiteitensite District8 is de auto mogelijk met opzet het water ingereden. Het is niet de eerste keer dat er hier een voertuig gedumpt wordt.

Dit deden die bijzondere lichten in de grachten

Veel Delftenaren stonden dit weekend oog in oog met bijzondere taferelen in de grachten. Festival HighLight toonde op verschillende openbare plekken indrukwekkende staaltjes lichtkunst. Vooral de lichtvoorstelling bij het Arsenaal trok veel bekijks:

Posted by HighLight Festival on Sunday, 18 November 2018

 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.