Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: mini-Varend Corso gespot en politie stopt illegaal feest in Delftse Hout

Door Iris Olsthoorn 6 juli 2020

Er is afgelopen weekend van alles gebeurd in Delft. We zetten nog eens voor je op een rijtje wat het belangrijkste nieuws was, zodat je ook na dit drukke weekend helemaal op de hoogte bent!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Politie beëindigt een groot feest in de Delftse Hout

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een einde gemaakt aan een illegaal feest in de Delftse Hout, schrijft het AD. Rond 01.00 uur kwam er een melding binnen van iemand die aangaf dat de achterruit van zijn voertuig was vernield door een groep jongeren, waarna de politie naar de plek van het incident werd gestuurd.

Eenmaal ter plaatse troffen agenten inderdaad een kapotte achterruit aan én zagen ze tientallen jongeren in het natuurgebied lopen. Volgens de politie zou een groep mensen stenen gooien naar de auto, waarbij ook de bestuurder gewond zou zijn geraakt. Meer hierover lees je bij het AD. 

Varend Corso kwam toch door Delft, in miniversie

Foto: Arnaud Roelofsz.

Het afgelopen weekend had eigenlijk in het teken moeten staan van het Varend Corso Westland 2020, maar als gevolg van het coronavirus kon het evenement dit jaar niet doorgaan. Om het ‘corsoweekend’ toch niet ongemerkt voorbij te laten gaan, trok er een mini-Varend Corso door de regio heen. In Delft kwamen de twee boten zaterdag langs. Bij onze collega’s van indebuurt Westland zie je de hele fotoserie van de tocht door de regio.

Onrust rondom buurthuis Brasserskade, politie zoekt getuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de politie rond 00.30 uur opgeroepen vanwege geluidsoverlast. Volgens getuigen was er een vechtpartij gaande tussen ongeveer twintig personen. Een van hen vertrok in een auto. Verder zou er een auto in de Sumatrastraat mogelijk zijn ingereden op een groep personen, waarbij de auto door de groep bekogeld werd. Op de kruising van de Brasserskade met de Vrijebanselaan hield de politie rond 00:35 uur een bestuurder in een beschadigde personenauto staande. Het bleek te gaan om  een 36-jarige man, zonder vaste woonplaats. Op het politiebureau blies hij 690 Ugl. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is  ingenomen. Agenten deden onderzoek in de Sumatrastraat, maar vond onvoldoende antwoorden. De politie Delft komt daarom graag in contact met getuigen of slachtoffers die bij dit incident betrokken waren. Bel hiervoor met 0900-8844.

 

Delfts nieuws van afgelopen week

Ouch: Roze limousine komt vast te zitten op het bruggetje bij de Breestraat

De Delftse bruggetjes in de binnenstad zijn best hoog en met een normale auto moet je al goed oppass...

Schitterend! In de Jozefstraat liggen honderden nieuwe gouden klinkers

De Jozefstraat is sinds vandaag weer 577 gouden klinkers rijker. De steeg aan de Nieuwe Langedijk wo...

Dit kun je verwachten van de Delftse festivals in de zomer en het najaar

We hebben ons moeten neerleggen bij een dramatisch festivaljaar. Het zag ernaar uit dat niets door z...

Gabriëlle deelt vergissing van bakker en Twitter smult mee

Als je iets te vieren hebt, dan hoort daar natuurlijk een taartje bij. Dat vond Gabriëlle ook en daa...

Vrouw overleden na aanrijding met tram op de Martinus Nijhofflaan

Op de Martinus Nijhofflaan is deze dinsdagochtend een vrouw aangereden door de tram. De vrouw stak m...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.