Weekendnieuws: Man gooit ruit politiebureau in en binnenstad overspoeld door kerstmannen

Door Iris Olsthoorn 17 december 2018

Het weekend is weer voorbij. Je hebt vast veel tijd besteed aan leuke dingen, maar het nieuws stond natuurlijk niet stil. Daarom zetten we zoals elke maandag de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij. Dit gebeurde er van 14 tot en met 16 december in Delft.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Binnenstad vol met kerstmannen

Misschien heb je ze wel voorbij zien rennen deze zondag: honderden mensen verkleed als kerstman. De vier Rotary clubs van Delft organiseerde deze Santarun om geld in te zamelen voor DVA en de KinderAcademie. De Santa’s renden een tocht van drie kilometer dwars door de binnenstad. Het leverde niet alleen geld, maar ook een leuk gezicht op.

Man gooit de ruiten van het politiebureau in

Waarschijnlijk was je zelf maar al te blij met een warm bedje dit weekend. Maar een dakloze man dacht daar anders over: hij weigerde in de nachtopvang te slapen. Er was een plek voor hem gereserveerd vanwege de kou. Toen de wijkagent van Vrijenban hem naar de nachtlocatie wilde sturen, bespuugde hij de agent en kreeg hij een dagvaarding. De man was het er allemaal niet mee eens en gooide als reactie twee ruiten van het politiebureau in. Dat leverde hem dan toch een warm bed op: de man mocht een nachtje in de cel verblijven.

Sneeuw veroorzaakt nare valpartij

Het kleine laagje sneeuw van afgelopen weekend zorgde voor heel wat mooie plaatjes, maar ook voor wat minder fijne taferelen. Op de Oude Delft gleed een vrouw uit met haar elektrische fiets. De vrouw raakte hierbij zwaargewond. De traumahelikopter werd opgeroepen, maar gelukkig bleek dit uiteindelijk niet nodig. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Molen de Roos is in het licht gezet

Misschien herinner je je de crowdfundactie die Molen de Roos vorig jaar hield nog wel. Ze zamelden toen geld in om de molen te verlichten. Dat dat lukte, wisten we al even. De verlichting van de molen is de afgelopen tijd geïnstalleerd en afgesteld; afgelopen weekend werden de lichten officieel in gebruik genomen. Vanaf nu is de molen iedere avond prachtig verlicht met duurzame verlichting.

HOERA!!! | De molen in het licht, nu officieel!

Posted by Delftse Molen de Roos on Sunday, 16 December 2018

 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.