Weekendnieuws: Kluis gevonden in sloot en er werd geschaatst in de regio

Door Iris Olsthoorn 21 januari 2019

Dit weekend heb je vast en zeker met een warme kop chocomelk voor de kachel gezeten óf van het winterzonnetje genoten. Daarom hebben wij het nieuws van afgelopen weekend voor je verzameld. Dit gebeurde er in Delft van 18 tot en met 20 januari. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Dief springt van het balkon op de Hugo de Grootstraat

Zaterdagavond werd er in de Phoenixstraat een 38-jarige Delftse dief aangehouden. De dief had vlak hiervoor spullen buit gemaakt op de Hugo de Grootstraat, waarna hij van het balkon naar beneden sprong. Een buurtbewoner zag dit, en meldde dit bij de politie. Door de gedetailleerde beschrijving kwam de dief niet ver: de politie kon hem op de Phoenixstraat al oppakken. Omdat hij door zijn sprng gewond raakte, nam de politie hem eerst mee naar het ziekenhuis. Daarna mocht hij mee naar het bureau.

Opengemaakte kluis gevonden in de sloot

Een voorbijganger op de Middelweg (bij de Brasserskade) deed zondagmiddag een bijzondere vondst: in de sloot daar lag een opengebroken kluis. De brandweer heeft de kluis vervolgens uit het water gevist. Er zat niets waardevols meer in de kluis, alleen nog wat papieren. De politie heeft de boel meegenomen en probeert nu te achterhalen wie de eigenaar is.

Bloedmaan zorgde voor supermooie plaatjes

Heb je hem gezien dit weekend? Die grote bloedmaan boven Delft? Zo niet, dan is dat ook helemaal niet erg – want er worden overal prachtige plaatjes gedeeld van het bijzondere verschijnsel. De bloedmaan was te zien in de nacht van zondag op maandag, tussen 05.30 en 06.30 uur. De maan kleurde rood door een maansverduistering; dat gebeurt als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt.

Er werd geschaatst in de regio

De kou van afgelopen weekend zorgde voor een hoop afgelaste sportwedstrijden. Maar óók voor de mogelijkheid om de oer-Hollandse sport schaatsen te beoefenen. Helaas is de schaatsbaan bij Kerkpolder er nog niet klaar voor en is het ijs in Schipluiden ook nog te dun. Maar in De Lier konden de ijzers worden ondergebonden! Kijk maar eens naar dit leuke filmpje dat het AD maakte:

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.