Weekendnieuws: Kameel gespot in de binnenstad en de kerstboom staat op de Markt

Door Iris Olsthoorn 10 december 2018

Heb jij ook zo’n lekker vol weekend gehad? Vast wel! Daarom zetten we de belangrijkste Delftse nieuwtjes van het weekend van 7 tot en met 9 december nog even voor je op een rijtje: 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

De kerstboom staat!

Oké, misschien niet helemaal officieel weekend – maar omdat het gebeurde terwijl jij vanmorgen lag te slapen, tellen we hem mee. De kerstboom staat weer op de Markt! Zoals ieder jaar werd de boom héél vroeg naar de Markt gereden en aldaar met hijskraan en al in een gat in de grond gezet. De ballen en lichtjes moeten er nog in, dat gebeurt dinsdag. Daarna is de boom helemaal klaar voor Lichtjesavond!

Dit deed die kameel in de stad

Foto: Delftse Post

Heb je dit weekend een kameel door de binnenstad zien lopen? Het was géén oase: zaterdag liepen de kameel en Tobias uit het kerstsprookje ‘Tobias en zijn kameel’ door Delft. Dit deden ze om hun voorstelling van volgende week in het Rietveld theater aan te kondigen. Kinderen mochten zelf ook even op de kameel zitten aan het einde van de optocht. 

Hulpdiensten rukken massaal uit nadat er een eenzame driewieler werd gevonden

De hulpdiensten hielden afgelopen zondag hun hart even vast toen er op de Schieweg een driewieler werd gevonden. De bijzondere fiets lag naast het water en het zag er even naar uit dat de eigenaar er vanaf gevallen was. De brandweer doorzocht het water, maar kun gelukkig niets vinden. De driewieler is aan de politie gegeven, die op zoek gaat naar de eigenaar. Kijk hier voor foto’s.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.