Weekendnieuws: Groot ongeluk op de kartbaan en volgende editie Westerpop in 2019

Door Iris Olsthoorn 3 december 2018

Heb jij ook zo’n lekker vol weekend gehad? Vast wel! Daarom zetten we de belangrijkste Delftse nieuwtjes van het weekend van 30 november tot en met 2 december nog even voor je op een rijtje: 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Westerpop komt een jaartje eerder terug

Foto: Westerpop Delft

Eigenlijk zouden we nu nog zo’n anderhalf jaar moeten wachten op de volgende editie van Westerpop. Maar de organisatie dit weekend een bijzonder nieuwtje bekend gemaakt: in de zomer van 2019 komen ze terug. ‘De reden is dat Westerpop af wil van een biënnale cyclus in de even jaren. Door over te stappen naar de oneven jaren wordt concurrentie door grote voetbaltoernooien in de even jaren als het EK en WK die altijd in juni/juli plaatsvinden, uitgesloten. In 2018 heeft Westerpop hinder ondervonden van de wedstrijden in de eindfase van het WK voetbal. Het volgende grote toernooi (EK) is in 2020′, schrijft de organisatie op Facebook. 

De eerstvolgende editie van Westerpop zal daarom op 19 en 20 juli 2019 zijn. Daarna wordt het festival weer om het jaar gevierd, dus weer in 2021.

Ongeval op de kartbaan

Een avondje karten liep voor iemand ongelukkig af deze zaterdag. Bij Race Planet aan de Kleveringweg raakte een persoon zwaargewond. Het traumateam uit Rotterdam en de ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat er precies gebeurd is, is niet bekend.

Sint en zijn pieten zetten de stad op zijn kop

Als je dit weekend de binnenstad in bent geweest om cadeau’s te scoren, heb je hem ongetwijfeld gezien: Sinterklaas deed een optocht! Natuurlijk bracht hij zijn pieten, muziek en een hoop snoepgoed mee. Ook bij Stads-Koffiehuys stapte hij even binnen:

Ook dit jaar niet stilletjes ons huisje voorbij🤗

Posted by Stads-Koffyhuis Delft on Saturday, 1 December 2018

 

 

 

 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.