Weekendnieuws: Burgemeester werkt nachtje bij de politie en brandweer blust met gieter

Door Iris Olsthoorn 25 maart 2019

Waarschijnlijk heb je van het weekend van het heerlijke zonnetje genoten. Helemaal terecht! Om te zorgen dat je niks over Delft mist, hebben we de nieuwtjes van de afgelopen dagen voor je op een rij gezet. Dit gebeurde er van 22 tot en met 24 maart: 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Burgemeester loopt een nachtje mee met de politie

Dat onze burgemeester Marja van Bijsterveldt overdag een bezig bijtje is, wisten we al. Maar dit weekend werkte ze zelfs in de nachtelijke uurtjes! Ze ging mee met politiemannen Cornelis en Steven. Er was genoeg te doen, is te lezen in haar twitterpost. Stel je voor, moet je een alcoholtest doen – onder het toeziend oog van de burgemeester…

Bijzondere bootjesrace

Goed, dit was eigenlijk al vrijdag – maar we willen je dit vrolijke tafereel niet onthouden. Een heleboel Delftse schoolkinderen deden mee aan een bijzondere bootjesrace. Ter ere van de Wereld Water dagen werd er een wedstrijd gehouden voor het snelste bootje, gemaakt van gerecycled plastic en zonnecellen. Dat gaf een heel leuk gezicht. Gwenyth Janssen Lok maakte foto’s:

Brandweer blust brandje met gieter

Denk je brandweer, dan denk je grote bluswagens, enorme slangen en zwaar geschud. Maar dat de brandweer ook prima overweg kan met simpeler materieel, hebben ze dit weekend bewezen. Op de Junniusstraat woedde zaterdag brand in een achtertuin. Omdat de brandweer daar moeilijk bij kon met de bluswagen, werd het brandje met een gieter geblust. Dat scheelde een heleboel gedoe en bleek even effectief. Knap werk!

 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.