We kunnen straks weer dineren in de kelder van het Prinsenhof

Door Iris Olsthoorn 23 januari 2019

In 2017 konden we een maand lang genieten van een heel bijzonder pop-up restaurant in Delft: de Hartige Samaritaan. Het restaurant werkte ‘met en voor vluchtelingen’. We wisten al dat ze terug zouden komen in 2019, maar nu weten we ook waar! Het restaurant mag weer zijn intrek nemen in de kelder van het Prinsenhof.

Het restaurant is vanaf 23 febuari 2019 voor één maand open. Het doel van het restaurant is – net als vorige keer – dat vluchtelingen, studenten en burgers met elkaar samenwerken. Het idee komt uit de koker van Jan Willem van Galen: “Ik wil graag praktisch iets betekenen voor vluchtelingen”, vertelde hij eerder aan indebuurt. “Op deze manier leren ze op de Nederlandse manier werken en goed Nederlands spreken.”

In de kelder

Het was nog even spannend of de organisatie van dit jaar weer een geschikt pand zou vinden, maar dat is nu gelukt. De Hartige Samaritaan keert terug op zijn oude plekje in de kelder van het Prinsenhof. ‘Een prachtige ruimte en op een top locatie, we hebben er zin in!’, schrijven zij op Facebook.

Tijdens de vorige editie kon je er drie gangen eten voor €16,50. Het menu was toen een mix tussen de Oosterse en Westerse keuken. Wat een diner dit jaar gaat kosten, is nog niet bekend.

Vrijwilligers gezocht

Klinkt dit je als muziek in de oren en wil je graag helpen? Dat kan. “Het is vanaf nu ook mogelijk jezelf aan te melden als vrijwilliger, want die hebben we erg hard nodig: bediening, gastheer/gastvrouw, keuken, spoelkeuken, klussen. Alle hulp is welkom, ook als je maar één of twee keer kan komen helpen”, vertelt Jan Willem. Aanmelden doe je via deze site.

hartige samaritaan delft

Sneak preview: zo ziet de kelder van het Prinsenhof er nu uit

Nog een week, dan opent het pop-up restaurant ‘met en voor vluchtelingen’ de Hartige Samaritaan in d...

adv.